Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • choroba

    , Autor: steva

    K predošlej otazke chcem len: nebude treba robiť nove predoperačne vyšetrenia, ak sa vyliečim možu ma aj uspať bojimsa že mi nezaberie spinalka.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    spinálka vám určite zaberie. Uvidíte v akom stave budete pred samotným dátumom sekcie, dovtedy sa snažte sa z toho dostať. Držím palce!

Podobné otázky

  • Rovnaká krvná skupina A+

    , Autor: Andrejk

    Dobrý deň, S Manželkou máme rovnakú krvnu skupinu A+ čakáme babätko sme v 8mesiaci. V nemocnici nás dosť vystrašili že sa dieťa može narodiť buď s ťažkou žltačkou alebo nejakou poruchou mozočku.
    Je to naozaj tak máme dovod na obavu ? Pripadne aká je to pravdepodobnosť ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hemolytická choroba novorodenca vzniká vždy, ak v krvi novorodenca sú prítomné protilátky proti jeho červeným krvinkám. Protilátky môžu vznikať pre nezhode Rh faktoru alebo pri rozdielnej krvnej skupine medzi matkou a dieťaťom, hlavne ak matka má krvnú skupinu 0 a dieťa A alebo B. V zriedkavých prípadoch sa môže vyskytnúť aj nesúlad krvných skupín rodičov. Môže vzniknúť u matiek, ktoré majú krvnú skupinu 0 a ich plod nesie na svojich erytrocytoch antigény A alebo B. Keďže máte s manželkou obaja krvnú skupinu A+, Vaše dieťa bude mať krvnú skupinu A+ alebo 0+.

  • choroba

    , Autor: steva

    Dobry den pani dr. už som s toho zufala teda z celeho tehot.len same problemy sa na mna lepia a najhoršie na to je že kao som vam už pisala 3.6 ma čaka plan. sekcia a ja som od soboty nachladena a najhoršie na tom je že už aj predoperačne vyšetrenia urobene. Tak terza netušim čo bude dalej či ma budu chcieť upsať možu nastať komplikacie nakolko sa bojim spinalnej anestezy, ak mi to dovtedy neprejde. A čo v takom pripade ak nevydržime do terminu ako sa zvyčajne rieši taky problem ved určite niesom jedina s takymto problemom. Pijem čaje v, uživam cčko,poradte mi čo mam robiť no moja dr. s toho určite nadšena nebude.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    hlavne s kľudom, nič strašného sa nedeje, do 3.6 sú ešte 2 týždne preto vôbec nestresujte. dostatok tekutín, vitamínov a oddychu - na hrdlo a nos si môžete kúpiť v lekárni kúpiť lokálne pôsobiace prípravky. Inak len mimochodom lebo vidím, že ste rozhodnutá spinálna anestéza je pre vás aj dieťatko oveľa menej zaťažujúca!!!