Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,452 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Môžem otehotnieť?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mala som v 6 DC nechránený styk, ovulaciu som zvykla mať okolo 14 dňa, niekedy aj neskôr. Aká je šanca , že otehotniem? Dieťa mať nechcem zatiaľ .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti platí, že za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, preto je vhodné používať niektorú z foriem antikoncepcie. Ak máte ovuláciu pravidelnú, tak za týchto okolností je pravdepodobnosť menšia, no určite nie nulová. Odsledujte si to. Odporúčam riešiť s Vašim obvodným gynekológom nejakú z foriem hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Progesterón

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem
    Bol mi z krvi zisteny nižší progesterón. Čo to znamená? Viem, že progesteron je dôležitý na otehotnenie ale nižšia hladina znamená to, že nemôžem otehotnieť?
    Vedeli by ste mi poradiť na to nejaky liek? Aby sa to dalo do poriadku

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že Vám bol robený hormonálny profil. Záleží od okolností, čo riešite, čo plánujete, aké máte ťažkosti, a či vôbec, ... Na trhu je viacero preparátov progesterónového bloku, od Duphastonu, Utrogestanu až po Progestanelle. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani výsledky vyšetrení, či nálezy, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam stav konzultovať s Vašim obvodným gynekológom, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, nálezy, ako aj okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť, ako aj určiť ďalší postup.

  • Môžem otehotnieť?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mala som pohlavný styk s priateľom 3 dni pred menštruáciou mali sme aj ochranu a nespravil sa do mna ale menštruácia mi 2 dni mešká je možnosť otehotnieť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Dva dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Mokré nohavičky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím, chcela by som sa opýtať aký by mal byť výtok v čase ovulacie a plodnych dní?
    Včera som mala 16.deň cyklu, cyklus mi trvá cca 30 dní, beriem Duphaston 3 mesiac pretože som mala 47 dňové cykly. Appka mi ukazuje že ovulaciu by som mala mať zajtra ale neriadim sa tým. Včera sa mi pár hodín počas dňa objavilo príliš veľa mokreho výtoku na nohavickach, akoby až príliš mokrá som dole bola. Ale trvalo to len pár hodín. Mala som nechránených pár zasunutí s priateľom včera v tom čase ale nespravil sa do mňa ani nič podobne, mohla tam byť predejakulačná tekutina. Potom aj dnes som mala už len také biele prischnuté fliačky ako mám často na nohavickach.
    Myslíte si že to bola ovulacia? Môžem otehotnieť? Čo si o tom myslíte?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa nedá vylúčiť. Nemusí pritom dôjsť k ejakulácii a nemusí to byť ani v čase očakávanej ovulácie. Pár dní pred ovuláciou je výtok úplne sklovitý a takmer vodnatý. Počas ovulácie výtok pripomína vaječný bielok, je priesvitný a ťahavý.

  • otehotnenie a predejakulačná tekutina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prajem pekný deň. S priateľom sme sa trošku túlili a došlo aj na prstovanie. Na povrch jeho penisu sa dostavila predejakulačná tekutina a ja som mu ho honila. Potom som sa začala prstovať (teda tekutina bola na mojich prstoch). Môžem otehotnieť? Mám 16