Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som opýtať, môže mi meškať menštruácia už týždeň kvôli braniu tabletiek proti zrážaniu krvi? Mala som zlomený členok a brala som injekcie Clexane 20 kusov do brucha a ešte doberám anopyrín tabletky.. Za odpoveď Vám vopred veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Jedným z príčin je aj operácia, úraz, celkovo stres, užívanie liekov, zmena životosprávy, životného štýlu. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Meškanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pán doktor potrebujem poradiť. Začala by som tým že s priateľom mám vždy len chránený sex a to prezervatívom. Tento mesiac som užívala dve antibiotika z dôvodu prechladnutia. Užívala som aj herpesin. Posledné mesiace mám veľmi nepravidelný cyklus a pohybuje sa mi od 32-48 dní. Som zúfalá lebo vždy panikárim ohľadom tehotenstva a potom sa stresujem ešte viac. Chcela by som sa teda opýtať koľko dní je akceptovateľné meškanie menštruácie? Mám bolesti v podbrušku a aj boľavé prsia no to už je tak štvrtý deň a stále nič. Dnes je to 35 deň cyklu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie, ako aj celkovo nepravidelného menstruačného cyklu je viacero. Viaceré z možných príčin ste aj spomenuli. Za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Podľa opisu sa u Vás jedná o predmenštruačný syndróm, takže menštruácia by sa mohla do niekoľkých dní dostaviť, keďže máte 32 až 48 dňový cyklus. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj z účelom úpravy menštruačného cyklu navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Obavy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Možno trochu zvláštna otázka ale s priateľom sme nemali pohlavný styk. Minulý piatok som bola na sono a zistili mi hormonálnu poruchu a cysty na vaječníkoch. Predpisali mi HAK. Menštruácia mi opäť meská a ja neviem začať brať HAK. Deň po tom som urobila priateľa rukou. Šiel si umyť ruky a utrieť. Ja som taktiež šla na wc po pár minútach. Je možné že by som bola tehotná keď som sa utrela wc papierom? Na prstoch som nemala spermie pretože sme jeho penis utreli vreckovkov. Po asi pol hodine ma prstoval priateľ ( on už mal dávno umyte a utrete ruky ako aj ja). Je to meskanie opäť z hormonalnej poruchy ? Či sa nemusím obávať tehotenstva?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností tehotná nebudete. Meškanie menštruácie by som skôr pripisoval hormonálnej nerovnováhe, prípadne PCOs. Odsledujte si to.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    A koľko mám ešte počkať keď mi mešká menštruácia dneska už týždeň kvôli braniu tabletkám proti zrážaniu krvi, stresu a životosprávy??? Mám navštíviť potom gynekológa ak mi nepríde menštruácia do dvoch týždňov??? Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepravidelný menštruačný cyklus nie je sám o sebe patológia, ktorú je potrebné za každých okolností riešiť. Neviem ako dlho máte v pláne užívanie liekov na zrážanie krvi, ani či sú v pláne nejaké ďalšie vyšetrenia, či operačné výkony. Ak praktizujete chránený pohlavný styk, tehotenstvo nepredpokladám. Odsledujte si to. Ak chcete za každú cenu vyvolať menštruáciu, rovnako pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,chcela som sa opýtať aká je šanca tehotenstva napríklad v 14 rokoch..alebo celkovo aká je šanca tehotenstva ak sa kondómy nepretrhli..a mešká menštruácia zatiaľ 3 dní..žiadne príznaky na tehotenstvo niesu..alebo že po sexe o 3 dní začne jemne špinenie na možno tri dni čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk a nedošlo k mechanickému porušeniu kondómu, je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné. Meškanie menštruácie tri dni ešte nič neznamená. Špinenie po pohlavnom styku môže mať viacero príčin, nemusí to však automaticky znamenať tehotenstvo. Odsledujte si to.

  • Čo to môže byt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor. Dnes mám 32 deň cyklu, menzes dostávam okolo 28-30.dna cyklu. Brala som predtým asi polrok Duphaston na úpravu a už druhý mesiac som po jeho vysadení. Brala som minuly týždeň ATB Zinnat 500. Mám styk s kondómom. Na začiatku niekedy aj bez neho. Posledné dni mám príliš veľa bieleho hustého vytoku na nohavickach, ktorý ale nezapácha. Je ho ale veľa. Môže byt meškanie menzesu spôsobené ATB alebo to môže byt nejaké tehotenstvo? Príznaky tehotenstva nepociťujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne si myslím, že sa u Vás rozvíja bakteriálna vaginóza spôsobená užívaním antibiotík. To môže mať za následok meškanie menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom, aplikujte si vaginálne probiotiká. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.