Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,001 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • bolesti

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, mám 42 rokov a problémy s krčnou a hrudnou chrbticou (porucha statiky,retroflexia. skrátené šijové a chrbtové svaly, spazmy a kyfoza hrudnej chrbtice)..chcem sa spýtat, či sa z chrbtice može prenášat bolest dopredu, pretože niekedy mám pocit, že ma bolí v okolí prsníkov,také akoby pichanie, ale bola som aj na mamo, aj na usg, prsia su v poriadku, môže to byt z chrbtice? vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď je to otázka na neurológa, či ortopéda, áno, príčinou bolestí môže byť problém s chrbticou. Odsledujte si to. Odporúčam realizovať neurologické vyšetrenie.

Podobné otázky

  • Vyrážka

    , Autor: Bambuľka8

    Mám už týždeň na vrchnej časti genitálií červenú bolestivú vyrážku. Nevyzerá to moc ako pupák , skôr je to taká hrča . Objavila sa náhle, nebolo to ani po holení. Lebo ako prvé ma napadol zarastajuci chĺpok . Nevyzerá to , že by vo vnútri tej vyrážky bol nejaký hnis alebo tekutina. Veľmi mi to prekáža v bežnom fungovaní. Bolí ma to aj keď na tom mám iba látku nohavičiek. Keď problém bude pretrvávať, mám navštíviť radšej gynekológa alebo kožného lekára?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe nálezu stanoví diagnózu alebo príčinu ťažkostí a určí další postup.

  • Tehotenstvo?

    , Autor: stella123

    Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať.
    Mala som sex počas vyššej tehotenskej šance ale s kondómom s tým, že sa do mňa priateľ neurobil. Neviem však, či sa nahodou s kondomom nedotkol kuskom svojej tekutiny, ktorú mal na bruchu z penisu ale nebol to ejakulát iba to, čo mu vyteká, keď je nadržaný.(to si niesme istý, či sa dotkol alebo nie) Ospravedlňujem sa, že to píšem takto, ale neviem ako inak to vysvetliť.
    Počas sexu ma to celkom bolelo, potom to už pomaly prestávalo. Momentalne ma boli 4. deň od sexu na ľavej strane v podbrušku a obávam sa, či niesom tehotná. Je to možné? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Bolesti si odsledujte. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá.

  • Mimomaternicové tehotenstvo

    , Autor: Lula56

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa spýtať či je možnosť, že mimomaternicové tehotenstvo sa samo vstrebe?? Dosť som si o tom načítala a teda bola som v tom, že jediná možnosť je operácia, no dnes na vizite mi primár povedal, že ma nechcú operovať hneď, že najlepšie by bolo keby sa to samo vstrebe. Pritom včera na príjme mi druhý lekár povedal, že keď to bude rásť mi môže roztrhať vajcovod. Ja som z toho úplne prekvapená čo primár povedal, nechcem ísť domov s tým, že to mám stále v sebe. Zatiaľ nemám bolesti.
    Moje hodnoty hcg boli, 432, 860, 632, 960 a 1122. Našli mi niečo na ľavej strane pri vaječníku, no nebolo to úplne vidieť. Zajtra mi odoberú ešte krv plus uzv. Mala by som byť v 9tt.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, mimomaternicové tehotenstvo je tehotenstvo lokalizované mimo dutinu maternice. Určite sa samo nevstrebe. Ak nie je na USG vidieť tehotensky zmenenú dutinu maternice, prípadne tehotenstvo v maternici a beta HCG bude stúpať, vhodné bude realizovať diagnostickú laparoskopiu s prípadným odstránením vajíčkovodu s patologickým tehotenstvom. Najvhodnejšie je sa pri nejasnostiach pýtať priamo lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť.

  • Oddialenie MS

    , Autor: Patrishaa

    Dobrý deň,
    prosím Vás, myslíte, že je v poriadku brať Norethisteron na oddialenie menštruácie 17 dní? Odchádzame na 2-týždnovú dovolenku zrovna, keď by mi mal MS začať. Ide mi hlavne o prvé 2-3 dni MS, kedy mám bolesti a nechcem tak byť v kŕčoch na dovolenke. Nebolo by lepšie menzes skôr o tie 2-3 dni privolať?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, možností je viacero, či už si oddialite menštruáciu, alebo sa pôjde cestou jej skoršieho vyvolávania, aby ste už počas dovolenky nemenštruovala. Áno, Norethisteron sa dá užívať aj 17 dní v prípade, že je to nevyhnutné na oddialenie menštruácie. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, v prípade nejasností to s ním prekonzultujte.