Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cvičenie po sekcii

    , Autor: Fredy

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, som už pomaly 3 mesiace po sekcii a zaujíma ma kedy by som mohla začať s cvičením a konkrétne ma zaujíma oblasť brucha. Je možné už začať s brusakmi alebo nie. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s brušákmi by som začal opatrne, optimálne pol roka od operačného výkonu.

Podobné otázky

  • sekcia a cvičenie

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na cvičenie po sekcii. som sedem mesiacov po nečakanej sekcii- všetko prebehlo bez komplikácii, dcérka je zdravá, ja sa cítim tiež super, chcela by som začať troška cvičiť. je potrebné ísť pred tým na prehliadku ku gyn.? stále dojčím, menzes sa mi vrátil pred 3 mesiacmi :( v TT som pribrala, aj keď som nechcela 28,8kg, dcérka mala len 3,08 a mne stále ostáva 12kg, aký šport je vhodný? chcela by som pokračovať v zumbe, kolieskové korčule, bicykel... Ďakujem ya odpoveď :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po 7 mesiacoch môžete kľudne pozvoľna začať so všetkým na čo sa cítite. Prehliadka u gynekológa nie je nutná.

  • cvicenie po sekcii

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, pani doktorka, chcela by som sa opytat, kedy je najskor mozne precvicovat brusne svaly po sekcii. Som 6 mesiacov po porode, sekcia v plnej anesteze kvoli nezostupovaniu babatka, bola mi zavedena aj drenaz. Pytam sa preto, lebo este pred vyse mesiacom som citila po vacsej namahe (nie cviceni) "ranu", bolo to dost neprijemne. Neviem, ci je mozne pocitovat bolest aj pri zmene pocasia? Rada by som zacala s precvicovanim brusnych svalov, kedze brusko mi zostalo stale pomerne velke na rozdiel od inych casti tela, mam aj trochu pocit pri zdvihani sa z lahu do sedu, ze priame brusne svaly mam malinko rozostupene. Co sa tyka nalezu - kontroly po sestonedeli, ten bol v poriadku. Vopred dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    polroka by malo stačiť na kompletnú rekonvalescenciu, môžete pomaly začať so záťažou, avšak opatrne. Zo začiatku zvolte jednoduchšie cviky, aby záťaž nebola príliš veľká. Niektorí pacienti udávajú bolesť v jazvovitom tkanive aj niekoľko rokov po operácii.