Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pohlavná choroba

    , Autor: Vk

    Dobrý deň
    Môj priateľ bol na vyšetrení a majú podozrenie, že môže mať chlamýdie .. ja som ale chlamýdie nemala ani žiadnu pohlavnú chorobu.. Tak sa chcem spýtať či sa dajú chlamýdie chytiť aj inak než len pohlavným stykom.. tvrdil mi že to mal ako aj malé dieťa a chytil to vzduchom
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od druhu a lokalizácii chlamýdií. Najčastejšie sú chlamýdie vrámci pohlavným orgánov, šírené najščastejšie pohlavným stykom ako pohlavne prenosné ochorenie, alebo v pľúcach, kde môžu spôsobiť chlamýdiový zápal pľúc. Keďže nepoznám bližšie okolnosti ani informácie, neviem sa bližšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Kvapavka

    , Autor: Mjej

    Pekný deň prajem, u priateľa bola zistená pohlavná choroba takzvaná Kvapavka , mne bolí predpísané antibiotika suprax 200 mg . Ja len že je to správna liečba kvapavky len antibiotika? A su vôbec suprax na liečbu kvapavky?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podobne ako liečba iných sexuálne prenosných ochorení, aj liečba kvapavky je založená na antibiotikách. V liečbe sa používa perorálne cefixím, prípadne sa môže podať injekcia ceftriaxónu do svalu v kombinácii s perorálnym azitromycínom. Suprax (liečivo cefixím) sa používa aj na liečbu kvapavky. U nekomplikovanej kvapavky je účinné jednorazové podanie 400 mg cefixímu. Výsledok terapie kvapavky sa musí skontrolovať bakteriálnou kultiváciou o 3 - 4 dni po podaní lieku. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Problém

    , Autor: VvikiAN

    Dobrý deň pán doktor... Prosím vás o radu ci to môže byť infekcia alebo pohlavná choroba?... Ťažkosti mam už dlhšie a neviem sa toho zbaviť...Nemám žiadny výtok, len sem tam pichnutie v podbrušku, pálenie pri močení, zmena farby moču na zeleno priesvitnú, zmena farby pošvy (je do fialova a je zacervenana ako keby slizká sliznica), stipanie a pálenie pošvy, opuchnuté pysky,bolest pri sexe... Po použití masticky fungicidin a canesten gyn tabletiek sa mi stav zlepšil ale nie úplne...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia a výteru z pošvy nasadí potrebnú liečbu. Čo sa týka štípania pri močení, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná infekciu močových ciest, ktorá môže spôsobovať aj gynekologické ťažkosti. V takomto prípade je vhodné okrem gynekologického vyšetrenia realizovať aj urologické vyšetrenie, prípadne navštíviť Vášho obvodného lekára.

  • Vodičkový výtok

    , Autor: denisakl

    Dobrý deň,
    Častejšie sa mi stáva, že po pohlavnom styku mávam vodičkový výtok, ktorý zapácha. Zápach nie je však príliš silný či prenikavý. Nepociťujem žiadne svrbenie, pálenie, či iné nepríjemné pocity.
    Tento výtok pretrváva vždy cca dva-tri dni a potom prestane. Opakuje sa to však celkom často preto sa začínam báť či to nie je nejaká pohlavná choroba.
    Vždy po pohlavnom styku sa umyjem (len vodou) a poväčšine nosím bavlnené spodné prádlo...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pošva aj za normálnych okolností produkuje sekrét, priehľadný alebo mierne mliečne skalený. Pri pohlavnom styku dochádza ešte k väčšej tvorbe pošvového sekrétu. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám na základe vyšetrenia, event. výteru z pošvy prípadne nasadí potrebnú liečbu.