Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zapál močových ciest

    , Autor: Ingas34

    Dobry večer , chcela by som sa opýtať a poradiť .. Prv som sa bála že bolesť v podbrušku je spôsobena tehotenstvom (som dva týždne po styku ) lenže včera som bola u svojho obvodného lekára a on podľa moču že sú v ňom bielkoviny a krv potvrdil zápal močových ciest prebiehajú bolesťami v oblasti podbruška (akoby predmenštruačny syndróm ) nadúvanie už zmizlo , častím močením to už po dvoch tabletkách antibiotík (a pitim urologickeho
    čaju)nejako zázračné zmizlo už je len úplne mierna bolesť pri močení skoro žiadna .. lenže bolesť v oblasti krížov a bolesť v podbrušku (hlavne v strede podbruška a na úplnom spodku podbruška ale aj v úplnom celom podbrušku ) stále neustála neviete čím to môže byť spôsobené ? Či je normálne aby tie bolesti ešte pretrvávali ? A ako dlho ešte môžu ? (Bola som aj u gynekológa vravela som mu že som sa bála že to je tehotenstvom lenže nič potom ohľadom tehotenstva nepovedal .. povedal mi že je so mnou všetko v poriadku z gynekológickeho hľadiska )

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po dvoch tabletkách antibiotík sa potvrdený zápal močových ciest určite nepreliečil. Mierne bolesti v podbrušku ešte môžete mať. Ak bol gynekologický nález negatívny, odsledujte si to, pokračujte v nasadenej liečbe a liečebnom režime.

Podobné otázky

  • Zápal močových ciest

    , Autor: Lena123

    Dobrý deň pán doktor,
    opakovane mám krv v moči+++,bielkoviny+++. Chlamýdie,Ureo všetky testy negatívne. Urológ bral cievkovaný moč-negatívny, kultivácia -pôdy sterilné, obličky super. Brala som Ciprofloxacin 500mg vôbec nezabral. Urológ povedal, že nemám brať nič. Gynekológ mi dal Biseptol 1×. 400mg.
    Čo mi odporúčate Vy? Mám po toľkých antibiotíkach aj mykózu,ale tá má teraz tak netrápi ako ten samotný zápal. Chcem sa spýtať, mohla som dostať od priateľa zápal,mal v moči enterococa? Mám brať aj Blokurima? Doporučujete mi Wobenzym?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte negatívny moč na baktérie a pozitívny na krv a bielkoviny, môže sa jednať o neinfekčný zápal močových ciest, prípadne sa môže jednať o problém na úrovni obličiek, vylúčiť treba aj kamienky, či piesok. Je to však otázka na urológa. Po gynekologickej stránke ak je výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie negatívny, odporúčam si jednorazovo realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte dlhodobo kúru vaginálnymi probiotikami. Wobenzym môžete užívať. Samozrejme nevylučujem prenos infekcie od partnera. Odporúčam dočasnú pohlavnú abstinenciu, teda nepraktizovať pohlavný styk. Ak praktizujete aj análny styk, ten vôbec neodporúčam. Postupoval by som podľa odporúčaní urológa, keďže sa podľa opisu jedná zjavne o urologický problém. Keďže nepoznám všetky výsledky vyšetrení, nálezy, USG, ani ďalšie okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť.

  • Zápal

    , Autor: Matka1233

    Dobrý deň, neviem či by ste mi vedeli aj s týmto poradiť ale mam zápal močových ciest lekár mi predpísal suprax v piatom sobotu to bolo dobre a dnes sa mi opäť pálenie a taký pálčivý pocit vrátil nie je to nutkanie ist na wcko ale skor take pálenie z dola. Vedeli by ste mi poradiť čím to môže byt ze sa dostavil takýto pocit aj napriek tomu ze užívam lieky ? Môže to byť aj tym ze som velmi malo pila a ten zápal sa nevylučuje tak ako ma ? Alebo ze sa dostavila mykóza ? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o tzv. bakteriálnu vaginózu spôsobenú zmenou vaginálnej mikroflóry vplyvom užívaných antibiotík. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré si aplikujte, najlepšie večer pred spaním, počas celej dĺžky užívania antibiotík, ako aj aspoň týždeň po ich doužívaní. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antibiotika

    , Autor: Lussy110

    Dobty den pane doktore mam otazku naposledy som mala pohlavni styk 23.6 a potom som mala strasne stipanie pri cikani tak mi dali antibiotika Suprax ale nezobrali som je naposledy som antibiotika zobrala minulú sobotu a do teraz mi nedosla menštruácia a meškanie mam už 6 deň robila som si dva tehotenské testy a oba mi s okamžitým vysledkom ukázali dve čiarky môže to byť tehotenstvo ci len meškanie kvôli antibiotik a kvôli toho ze som mala zápal močových ciest ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus môžu mať vplyv aj antibiotiká. Ak ste však mali viacero tehotenských testov pozitívnych, s najväčšou pravdepodobnosťou ste tehotná. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • bolesti

    , Autor: lucik19

    V sobotu sme mali s partnerom styk, chránený.Už takmer tri dni mám bolesti v podbrušku a dneska som začala často močiť. Môžu to byť nejaké veľmi skoré prejavy tehotenstva? Alebo je to niečo iné. Asi mesiac do zadu som mala zápal močových ciest, môžu byť tieto bolesti spojené s týmto problémom? Ďakujem vopred za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného pohlavného styku tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať. Príčin bolesti môže byť viacero. Podľa opisu nevylučujem aj uroinfekciu. Odsledujte si to.

  • opuch

    , Autor: Barbora9k0

    dobre rano, chcela by som sa spytat este predtym nez pojdem lekarovi, mala som pohlavny styk asi cca pred tyzdnom, dva dni potom nastal opuch na jednej strane posvy dole, boli to uz pri chodzi, v sede, ale aj ked lezim a podobne. spravili sa mi aj mensie hrcky v bikini oblasti, no len na tej jednej strane... mam aj silny zapal mocovych ciest no rozmyslam s coho by to mohlo byt ci od toho zapalu alebo od styku.. je to velmi bolestive, vo vchode do vaginy.doktorka je u nas az v utorok a mam strach ci by to nemohlo byt nieco vaznejsie. dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe opisu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám vie najobjektívnejšie vyjadriť.