Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krv v moci

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa opýtať prišli mi výsledky ohľadom krvy v moci chcem sa opýtať čo to znamená strašne sa bojím toho ďakujem ????

    Leucocytes 40 x10 ^6 /L (N.R. <10)
    Erythrocytes 90 x10 ^6 /L (N.R. <10)
    Epithelial 30 x10 ^6 /L

    Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, krv v moči nie je gynekologický problém. Nemusí sa jednať o nič vážne. Pravdepodobne máte zápal močových ciest. Je vhodné dovyšetrovať cievkovaný moč, ako aj kultivačné vyšetrenie moču. Je to skôr otázka na urológa. Gynekológ Vám s tým veľmi nepomôže.

Podobné otázky

  • .

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer pán doktor je normalne ak pri zapale močových ciest ale nemám krv v moci len často chodim močiť boli podbrusko a aj chrbat? Momentálne som si dala canephron močiť chodim menej ale bolesti ešte stále pociťujem tabletky som si dala len dnes a zapal mám od soboty liečila som to len urologickym čajom len to žial nestačilo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o asymptomatický priebeh, krv v moči pri počínajúcim alebo miernom zápale nemusí byť vôbec. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného lekára, ktorý Vám prípadne môže predpísať Monural, pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí celkovú antibiotickú liečbu. Rovnako odporúčam dostatočnú hydratáciu, aspoň 2 litre/deň, aj urologický čaj s brusnicami.