Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ako sa vykonáva podviazanie vaječníkov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Prosím vás, ako sa vykonáva podviazanie vaječníkov? Jedna sa o to, že keď mi po cisárskom reze zasvorkovali brucho tak som asi dostala alergickú reakciu na tie svorky keďže ma svrbela tá oblasť a mala som to červené, ustúpilo hneď po tom ako mi tie svorky odstránili. Mám alergiu na rôzne kovy, ale napríklad šperky z chirurgickej ocele mi problém nikdy nerobili... Prosím, robí pritom zákroku niečo s takými svorkami poprípade sa tam vkladá niečo z tohto materiálu?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na našej klinike sa vykonáva sterilizácia podviazaním vajíčkovodou šicím materiálom na dvoch miestach s následným prestrihnutím vajíčkovodu medzi týmito dvoma miestami podviazania. V minulosti sa pri sterilizácii kovové svorky alebo klipy používali, niekde sa používajú aj dodnes. Neviem Vám však povedať, akou metódou sa vykonala sterilizácia Vám v zariadení, kde ste boli. Najlepšie by bolo informovať sa priamo tam.