Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Podviazanie vaječníkov

    , Autor: andrea4578

    Dobrý deň mám 40 rokov som cca mesiac pred pôrodom druhého dieťaťa prvé som mala cisárskym a aj druhé bude mám hypertenziu podviazanie vaječníkov mám v tomto prípade zadarmo,dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, spĺňate kritériá pre sterilizáciu zo zdravotnej indikácie. Musíte mať však podpísanú žiadosť so sterilizáciou, minimálne 30 dní pred výkonom. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, alebo zdravotnícke zariadenie, kde bude výkon robený, kde s Vami túto žiadosť spíšu.

Podobné otázky

  • Ako sa vykonáva podviazanie vaječníkov

    , Autor: naty-naty

    Dobrý deň.
    Prosím vás, ako sa vykonáva podviazanie vaječníkov? Jedna sa o to, že keď mi po cisárskom reze zasvorkovali brucho tak som asi dostala alergickú reakciu na tie svorky keďže ma svrbela tá oblasť a mala som to červené, ustúpilo hneď po tom ako mi tie svorky odstránili. Mám alergiu na rôzne kovy, ale napríklad šperky z chirurgickej ocele mi problém nikdy nerobili... Prosím, robí pritom zákroku niečo s takými svorkami poprípade sa tam vkladá niečo z tohto materiálu?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na našej klinike sa vykonáva sterilizácia podviazaním vajíčkovodou šicím materiálom na dvoch miestach s následným prestrihnutím vajíčkovodu medzi týmito dvoma miestami podviazania. V minulosti sa pri sterilizácii kovové svorky alebo klipy používali, niekde sa používajú aj dodnes. Neviem Vám však povedať, akou metódou sa vykonala sterilizácia Vám v zariadení, kde ste boli. Najlepšie by bolo informovať sa priamo tam.