Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možné tehotenstvo

    , Autor: nika2255

    Dobrý deň , kedze je toto moja prva skusenost,tak pisem najskor tu ako utekat k lekarovi, ak to nahodou bude hlupost.
    Mam 22 rokov.Menstruaciu mavam pravidelne 28 dnovy cyklus a trva 5 dni. Uz polroka sa pokusame s priatelom o babatko. Tento mesiac mi ovulacia vysla cca na 7.5. ,den predtym aj den potom sme mali s priatelom sex. Avsak tento mesiac sa mi stala taka vec,ako ani raz za celu dobu co mavam menstriaciu. 16.-18.5. som mala špinenie alebo ako to nazvat ,prve dva dni to bol take svetloruzove iba na toaletnom papieri a ten treti den trosku viac krvi ale taktiez iba na toaletnom papieri. Ten treti den som mala aj dost bolesto v podbrusku . Tieto dni som mala nechut do jedla , rano ma napina ale nezvraciam , mam sem tam zavraty a strasme rychlo sa zadycham a 3 dni som mala neznesitelnu bolest hlavy . Menstruaciu som mala dostat 21.5. -meska uz 7 dni. Tehotensky test som si robila treti den meskania menstruacie,no vysiel negativny . Mala som najsjor taky priehladny vytok s troskou bieleho (podobne ako pri ovulacii) a teraz je to taky biely hustejsi. Je mozne ,ze by som mohla byt tehotna a test si robila skoro ? Pytam sa hlavne z toho dovodu ,ze mam uzivat nejake lieky a aby som nahodou nimi neuskodila . Zatial som.ich vysadila kym sa neuvidi co ako. Tak dufam ,ze chapete moje obavy :)
    K lekarovi urcite pojdem ak sa menstruacia nedostavi este tyzden.
    Ale rada by som vedela aj vas nazor, vopred vam dakujem velmi pekne .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je možné, že ste tehotná. Podobné príznaky, aké udávate sú typické pre tehotenstvo. Jednoznačné stanovenie tehotenstva sa dá preukázať vyšetrením beta-HCG hormónu cestou obvodného gynekológa, ktorého by ste mali navštíviť. Test si kľudne zopakujte po pár dňoch, ale môže byť aj falošne negatívny. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo krvácaní navštívte lekára ihneď.

Podobné otázky

  • Možné tehotenstvo

    , Autor: Zuuz

    Dobrý deň. Prosím vás je možne tehotenstvo len z predejakulacnej tekutiny? Pri pohlavnom styku som cítila ako zo mna vytiekla a tiez partner potvrdil ze to bolo od neho..mavam 21 dnovy menstruacny cyklus..sex sme mali na 13 deň cyklu..menzes mi meska stvrty den..pocity su skoro ako pred menzesom ale bolest krizov a brucha uplne dole..a hlavne ta horkost v ustach a divny pocit na zaludku ma metie.. myslite ze tehotensky test by uz mohol ukazat mozne tehotenstvo? Dakujem za odpoved. Zuzana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie jednoznačne potvrdiť tehotenstvo odberom krvi na beta HCG.

  • Vaginalne vyplachy a mozne tehotenstvo

    , Autor: VeronikaMP

    Dobry den.

    Minuly tyzden som bola u gynekologa, robil mi vaginalny ultrazvuk. Nechcem mu krivdit, no na sonde som nevidela ziadny prezervativ... Preto som si kvoli lepsiemu pocitu kupila vaginalny vyplach Rosalgin a vaginalne capiky Floragyn. Lekarnicka ma upozornila, ze v pripade tehotenstva konzultovat pouzitie s lekarom.
    S manzelom sa pokusame o dieta. Dnes som si robila tehotensky test- negativny. Bolo by pouzitie vyplachu a capikov problemom, ak by som predsa len bola tehotna a test by tehotenstvo este nezaznamenal?

    Vopred Vam dakujem za odpoved.
    Veronika

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, realizáciou vaginálnych výplachov, ako aj aplikáciou vaginálnych probiotík prípadnému tehotenstvu neublížite. Nemusíte sa obávať.

  • Menzes

    , Autor: Karim

    Dobrý deň dnes mi začala menstruacia a mala som nechránený sex je možné tehotenstvo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobnosť tehotenstva za predpokladu nechráneného pohlavného styku počas menštruácie je veľmi malá. Odsledujte si to.

  • Furosemid a možné tehotenstvo

    , Autor: Nokia


    Dobrý večer,mohla by som sa opýtať, tento mesiac som brala lek furosemid, včera som ho užila naposledy a dnes som si robila tehotenský test clear blue digit. a vyšiel mi pozitívny , poslednú menštruáciu som mala 14.7,v prípade ak by som bola tehotná,mohlo mi to užívanie furosemidu nejako ublížiť? ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas tehotenstva sa môže liek užívať iba krátky čas a len vtedy, ak je to skutočne nevyhnutné. Liek prestupuje placentou, ktorá ale ešte v skorom štádiu tehotenstva nie je vytvorená. Tehotenstvo však ešte nemáte potvrdené. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Váš názor?

    , Autor: Ema30714

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať, či je možné otehotnieť aj mimo plodných dní.
    Ovulácia prebehla začiatkom mesiaca, sledujem si to podľa hlienu atď...
    S partnerom sme mali dvakrát nechránený pohl.styk tento týždeň, s tým, že ejakuloval do mňa, avšak, som dva dni pred očakávanou MS, je možné tehotenstvo v takomto prípade? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Ovulácia môže byť posunutá, prípadne môžete mať kratší ovulačný cyklus, preto sa dá otehotnieť prakticky počas celého cyklu.