Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • dobrý deň

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Chcem sa Vám veľmi pekne poďakovať za odpovede. Prajem pekný deň:

Podobné otázky

  • Cicatridina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som.sa.opytat ak som v nedeľu večer užila cipok cicatridinu a v utorok som.bola na preventívnej prehliadke a bral mi ster z krcka maternice môže to nejako skreslit výsledok?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemalo by to mať žiadny vplyv na onkocytologický ster, nakoľko sa pri stere zotierajú bunky z vonkajšej časti krčka, ako aj z kanála krčka.

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    k predoslej otazke, ejakuloval mi na zadok ale stieklo to az ku vagine, len som chcela vediet ci je tam nejaka moznost otehotniet tym ze to stieklo. nemyslime si ze az dovnutra ale bolo to blizko a nie sme si uplne isty.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ejakuláciou na zadok a prípadným stečením na vonkajšie rodidlá by som sa vôbec neznepokojoval. Takto sa otehotnieť nedá. Ak ste však pred ejakuláciou praktizovali nechránený pohlavný styk, ako som Vám už písal, tehotenstvo sa vylúčiť nedá.

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mali sme nechránený pohlavný styk a môj partner sa mi urobil na zadok no bojim sa že to stieklo až ku vagíne, no rýchlo som bežala do sprchy, je ale aj napriwk tomu možné že by som mohla otehotnieť? Moj menštruačný kalendár mi ukazuje že mám nízku šancu otehotnieť. Bolo to deň po skončení menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ejakuláciou na zadok neotehotniete, no ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa stopercentne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, posledná ms 6.9 a posledný styk pred necelými 4 týždňami, dnes ráno o 11ej som si robila test ale bol asi malo napustený mocom a ani jedno okienko neukázalo nič tak som po 10 minútach ešte ocikala viac a vyšiel do pár sekúnd hneď negativny( test clearblue) , mám spinenie už niekoľko dni ale to možno súvisí aj s endometriozou.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Spermie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať, ak ma žena pohlavný styk 28meho a ovulaciu až 30teho aká je šanca na otehotnenie? Prežijú toľko spermie? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermie za optimálnych podmienok dokážu v maternici prežiť aj niekoľko dní, takže za daných okolností sa tehotenstvo vylúčiť určite nedá. Percentuálne je to 50:50. Odsledujte si to. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.