Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tabletky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň ja by som sa chcela opýtať mám ísť na operaciu s chcela by som brať tabletky na odialenie menstruaciea mám ju dostať 29.4 ale dakedy mám aj hnedé vytoky pred menstruaciou a bojím sa toho že ked začnem brať tabletky či ju nahodou nedostanem ked budem mať vytoky. A ked jaj dostať toho 29.4 mám začať brať 26.4 alebo sa mozu brať aj skôr vopred vám pekné ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    doporučuje sa tri dni pred očakávanou menštruáciou ale je to údaj ktorý udáva minimálnu dobu pred začatím menštruácie. Ak ich začnete užívať aj skôr nič sa nestane. držím palce!

Podobné otázky

  • Tabletka ellaone

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, stala sa nám nehoda s priateľom. Bolo to 20 deň cyklu. Väčšinou mám 30 dňový cyklus. Mala som pocit, že deň alebo dva pred nehodou som mala ovulaciu, teda ovulácii mohla byt už skôr a nehoda sa stala tesne po nej. Tabletku po nehode som si dala do 16 hodín. Aká je pravdepodobnosť že tehotná nebudem?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá, ale nie nulová. Odsledujte si to. Aj naďalej používajte niektorú z foriem antikoncepcie. V prípade, že by sa menštruácia nedostavila a meškala by minimálne 14 dní, môžete si skúsiť realizovať tehotenský test, prípadne navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Norethisteron

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deñ, mám 21 rokov a chcela by som sa prosim opytat na Vás názor na Norethisteron,
    pretoze moja mamka ma nábeh na trombózu mne síce vysli
    výsledky z hematológie v
    poriadku, myslíte, ze hrozí riziko ?
    (dôvod je oddelenie menstruácie kvôli dovolenke letecky cca 4h)
    Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Norethisteron je podľa mňa “dvojsečná zbraň”, ale pri občasnom, správnom a včasnom použití dokáže očakávane oddialiť menštruáciu. Ak máte výsledky z hematológie v poriadku, trombózy by som sa neobával. So začatím užívania Norethisteronu je potrebné najskôr 5 dní pred očakávaným začiatkom menštruácie, užíva sa počas celého plánovaného oddialenia menštruácie a po vysadení sa krvácanie dostaví do 3 až 4 dní. Užívajú sa dve tabletky denne s odstupom 12 hodín. Prekonzultujte to s Vašim obvodným gynekológom, ktorý Vám Norethisteron vie predpísať.

  • Citológia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň môžem sa spýtať môže mykóza neakým spôsobom skresliť výsledky z citológie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výsledky cytológie neskreslí, bude to však popisované ako vedľajší nález. Môžete si aplikovať Canesten alebo Candibene vaginálne tabletky a následne si realizujte aspoň 7 až 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

  • norethisteron

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor poprosim vas este o jednu otazku.dnes rano som uzila prvu tabletku na odialenie menzesu kedze v piatok cestujeme na dovolenku.menzes mam dostat v nedelu.boli ma v podbrusku moze sa stat ze menzes dostanem skor aj ked beriem tieto tabletky? co robit v tom pripade prestat ich uzivat? dufam ze mi to menzes odiali ked ideme prvy krat z detmi k moru.pisala som vam ze mam intoleranciu na laktozu v akom mnozstve neviem tak sa chcem opytat kupila som si z dm drogerie laktase 18 000 tak neviem kolko je potrebne uzit tychto tabletiek za den.pekny deň a ďakujem za radu a odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa stať, že aj napriek včasnému a správnemu užívaniu tabliet Norethisteronu ku krvácaniu dôjde. Ak dôjde ku krvácaniu, ďalšie užívanie Norethisteronu je zbytočné, takže je potrebné ho vtedy prestať užívať. Čo sa týka bolestí v podbrušku, môže to byť aj prejav laktózovej intolerancie, ktorú máte. Čo sa týka dávkovania Laktase, je to individuálne. Nie je to však otázka na mňa. Môžete vyskúšať užiť jednu tabletku laktase s každou užitou tabletkou Norethisteronu a uvidíte.

  • Tabletka po

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Odpovedám na vašu odpoveď ohľadom tabletky po a operácie.
    Diagnózu sa volá benígna dysplázia prsníka a hormonálnu antikoncepciu som užívala ale musela som ju mesiac pred operáciou vysadiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie je sa pýtať lekárov zdravotníckeho centra, kde ste sledovaná a kde je plánovaná Vaša operácia. Myslím si, že jednorázové užitie tabletky núdzovej antikoncepcie operačný výkon neovplyvní, je však vhodné o tom informovať vyšetrujúcich lekárov.