Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • poplatky u gynekologa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mala by som otazku ohladom poplatkov u gynekologa, konkretne - kolkokrat mozem absolvovat sono pocas tehotenstva. Totiz lekarka mi hovorila, ze poistovna robi problemy a nechce preplatit sono. Kedze som mala komplikacie (hematom, krvacania), absolvovala som asi 5-6 krat sono, som v 11.tyzdni. Lekarka povedala ze uz si budem musiet zaplatit 65 eur, lebo poistovna uz nebude chciet preplatit dalsie sona. Nejde o specialne sona.
    Este mam otazku ohladom endokrinol.testov u gynekologicky - sestricka mi povedala ze s tym je tiez problem s poistovnou, ze vraj tie testy nie su az take nutne (s tym nesuhlasim, myslim si ze su velmi dolezite). A mam aj otazku ohladom vstupneho poplatku u gynekologa. Musela som najskor zaplatit 18 eur vstupny poplatok. Mozu gynekologovia vyberat takeho poplatky?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to pomerne komplikované, pretože poisťovňa prepláca urobenie len 3 ultrazvukových vyšetrení počas celého tehotenstva!!! Preto ak sa lekári chcú vyhnúť zadlžovaniu musia komplikované stavy alebo stavy ktoré vyžadujú viac pozornosti odoslať na hospitalizáciu do nemocnice alebo urobiť sono zadarmo. Ak vezmete do úvahy aj to, že ultrazvukový prístroj si taktiež musia zakúpiť sami je prirodzené, že sa snažia o návratnosť. Obdobne sa to týka aj vstupných poplatkov.