Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, to krvácanie mi pokračuje. Môže sa mi jednať aj o menštruáciu keď je to 20ty deň? Lebo mala som pred menštruácne bolesti a takto hnedým výtokom mi zvykne aj menzes začínať.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulačné špinenie môže trvať aj niekoľko dní, väčšinou však 2 až 3 dni. Odsledujte si to. Ako som už spomínal, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 42 deň môjho nepravidelného cyklu a zároveň tak 5den čo pociťujem bolesti v podbrušku a mám citlivé prsia, deň čo deň je bolesť silnejšia a vždy si myslím že to už prišlo ale stále nič. Väčšinou mi na vyvolanie pomáha sex. No ani to nezabralo ani neviem čo ešte viac mám robiť. Už som konečne vyzdravela a dnes som sa opäť zobudila s herpesom a kašľom. Každý krát mám pocit že som už dostala a stále nič. Mám však biely výtok, hustý až tak mliečnej farby. Môže to niečo znamenať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin výtoku môže byť viacero. Nie každý výtok z pošvy je patologický. Keďže nepoznám žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, ani všetky okolnosti. takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie ms

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 4 dní. Som trochu v strese pretože na nohavickach sa mi objavil vytok sfarbeny do hnedá. Mam bolesti chrbtice a zvýšenú chuť na sladké. Môže to byť PMS alebo nie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Štyri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Môže sa jednať aj o počínajúcu menštruáciu. Samozrejme, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Nezvyčajný menštruačný cyklus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Rada by som sa na Vás obrátila s mojim problematickým cyklom. Cyklus mávam bežne nepravidelný zvykla som ho mávať 37 dňový až 45 dňový. Doktor mi povedal že mám aj polycysticke vaječníky no vzhľadom na trombozu mám zakázanú z hematologie antikoncepciu… Poslednú menstruaciu som mala 19.6.2024. Od vtedy som mala 14.7.-16.7. nie menstruaciu ale len hnedý vytok a prvé dva dni len cca hodinu až max 3 ráno krvácanie ako ms ale hneď to prešlo s ascorutinom. No a 31.7.-3.8. som mala len ružové krvácanie. Absolútne tomu nechápem, aj tieto dve krvácania/spinenia som mala také slabé ani žiadne PMS som nemala a to vždy pred ms mám zväčšené prsia, bolesti podbruška a veľmi bolestivé prsia a teraz nič… Čo by to prosím Vás mohlo byt?
    Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie. Ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré na seba síce nadväzujú, ale prebiehajú samostatne. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení vie najobjektívnejšie zhodnotiť stav, určiť príčinu ťažkostí a stanoviť ďalší postup.

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, ešte k tej poslednej správe. Robila som si ovulacny test a vyšiel mi tak že druhá palička tam bola no bola o čosi svetlejšia.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotenstvo nepredpokladám. Skôr sa jedná o tzv. ovulačné špinenie, ktoré môže byť sprevádzané aj ovulačnými bolesťami. Ak Vám navyše vyšiel ovulačný test pozitívny, pravdepodobne sa jedná o ovuláciu a s tým súvisiace prejavy. Odsledujte si to.

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Potrebujem pomoc. Mám nepravidelný cyklus. Dnes je 20ty deň môjho cyklu. Cyklus mám väčšinou tak 30-35 dní. Dnes mám hnedý výtok a slabé krvácanie, pobolievanie podbruška som mala posledné dva dni. Styk som mala dva dni po poslednej menštruácii a cca pred piatimi dňami (po styku som slabo krvácala kvôli uskrabnutiu, no tak prestalo v ten deň) . Bol chránený kondómom (nepraskol). Nikdy sa mi toto nedialo ani počas plodných dní. Nemôže sa jednať o tehotenstvo? Alebo o uhniezdovanie vajíčka? Mám z toho naozaj strach. Prípadne sa môže jednať o skorú menštruáciu? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotenstvo nepredpokladám. Skôr sa jedná o tzv. ovulačné špinenie, ktoré môže byť sprevádzané aj ovulačnými bolesťami. Špinenie je väčšinou hnedé. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.