Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Anovulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám 20. DC a začal mi pár dni dozadu spotting, ktorý prešiel včera do krvácania (nie klasická menstruacia, ako mávam) krvácanie je slabšie. Cyklus mávam pravidelný - väčšinou 28-30 dňový, tento cyklus som však ovulaciu ešte nemala, nakoľko viem vyhodnotiť kedy ju mám. V minulosti som mala zvýšený prolaktín a ten mi blokoval ovulaciu. Ako dlho mám očakávať, že budem krvácať nakoľko idem na dovolenku. Gynekolog by vedel krvácanie zastaviť? Alebo mám čakať kým to same prestane. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa môže jednať aj o ovulačné špinenie. Väčšinou trvá niekoľko dní, maximálne 3 až 4. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Anovulacia a krvacanie v 18ty den cyklu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry Den, moj menstruacny cycklus trva v priemere 25 dni (niekedy 26-17). Pri merani LH hormonu, jeho zvysenie nastava na cca10den cyklu. Pri sonograme mi zistila tento cyklus anovulaciu. Pred menstruaciou zvyknem spinit na 20ty den cyklu jeden den. Tento anovulacny cyklus krvacam na 18ty den cycklu. Je to svetla krv, nie ako pocas menstruacie. Viete mi poradit, s cim by mohol byt problem?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zakrvácania môže byť viacero. Nedá sa však vylúčiť ani ovulačné špinenie, aj keď na USG nebolo vidieť dominantný folikul. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.