Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie menštruacie

    , Autor: Viktoria1

    Dobry den,Pan doktor som po pôrode rodila som sekciou 30.3. Som mala prvu menštruciu a od vtedy nič…nekojim…tehotna nie som robila som si 2 tehotenske testy jeden ked mi meškala 7 dni a dalši ked mi meškala 14 dni obydva negativne …mam taky priesvitny vytok a od rana mam krče pod brušku a sem tam pocitujem menštruačne krče ale len chvilkami potom to hned prejde neviem čo to može byť
    Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného cyklu, či meškania menštruácie môže byť viacero. Takto sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení a ich výsledkov určí príčinu a stanoví ďalší postup.

Podobné otázky

  • meškanie

    , Autor: :)))))

    dobry den som uplne zufala. mala som dostat ms, mala som nechr pohl styk bez vyvrch partnera. brala som antibiotika a pred 3 dnami som mala hrudkovity vytok a svrbenie. mam zvacsene prsia ako stale pred ms, tlaky v podbrusku, ploche brucho. no pred 2 dnami mi uplne prestal vytok som uplne sucha bez naznaku. ide o vplyv toho vytoku a infekcie alebo tehotenstvo? som uplne zufala a velmi sa bojim ze to je prave tehotenstvo. vcera som si spravila aj test a bol negativny. viete mi nejak poradit lebo sa rutim zo stresu. nonstop tlaky v podbrusku ako pred ms , prsia nie su ani citlive na dotyk ani nijak zmenene bradavky aby signalizovali tehotenstvo iba su zvacsene. do gynekologa ist nemozem bohuzial som mimo krajiny.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Podľa opisu ste boli chorá a užívali antibiotiká, čo tiež môže spôsobovať meškanie menštruácie. Hrudkovitý mykotický výtok máte podľa mňa z antibiotík. Odporúčam si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne aplikovať vaginálne probiotiká na úpravu pošvovej mikroflóry. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškania menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test je väčšinou falošne negatívny. Opisované prejavy môžu byť súčasťou predmenštruačného syndrómu (PMS). Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Neustale meškanie menštruacie

    , Autor: Viktoria1

    Dobry den,pan doktor som po pôrode 7mesicov,rodila som cisarskym,je to moj prvy pôrod… od začiatku mam nepravidelnu menstruaciu prva mi prisla po 3mesiacoch presne 30.3. Trvala 7 dni dalsia mi prisla az 31.5. Trvala tiez 7 dni a tento mesiac este neprisla neviem preco cim to moze byt zeby sa to este upravuje po porode?tehotna nie som som si ista …vytok mam taky vselijaky asi cca pred 2 tyzdnami som mala hnede az ruzove spinenie to prestalo a od tej doby mam bud priesvitny vytok alebo zltej farby …a nekojim prestala som kojit presne v Marci…
    kontrolu u mojej gyn mam teraz v auguste…urcite sa na to spytam ale chcem od vas radu lebo som neustalom strese co sa to deje a ci je to vlastne v poriadku
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť veľa. Nepoznám však žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, všetky informácie a okolnosti, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak bude USG nález v poriadku, je potrebné realizovať hormonálny profil, ktorý tiež bude nápomocný a na základe toho sa určí ďalší postup. Ak nemáte žiadne akútne gynekologické ťažkosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa plánu.

  • Meškanie menštruacie

    , Autor: Viktoria1

    Dobry den,pan doktor som po pôrode 7mesicov od začiatku mam nepravidelnu menstruaciu prva mi prisla po 3mesiacoch presne 30.3. Trvala 7 dni dalsia mi prisla az 31.5. Trvala tiez 7 dni a tento mesiac este neprisla neviem preco cim to moze byt zeby sa to este upravuje po porode?tehotna nie som som si ista …vytok mam taky vselijaky asi cca pred tyzdnom som mala hnede az ruzove spinenie to prestalo a od tej doby mam bud priesvitny vytok alebo zltej farby …Dakujem vam za vasu radu pekny den prajem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží tiež od toho, či ešte kojíte alebo nie. Ak ešte kojíte, je prirodzené, že menštruačný cyklus môže byť nepravidelný, prípadne žena nemusí menštruovať vôbec. Je to individuálne u každej ženy. Záleží od viacerých okolností. Odsledujte si to. Neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Kvetinka?

    Pekný deň prajem mám problém menštruáciu som malá 19.5.2024
    Do dnes nič stále mám mierne menštruačné bolestí mám naliate prsia trochu bolestivé tehotenský test negatívni mám taki žltý vodnaty výtok.dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nevylučujem, že sa u Vás môže jednať aj o vaginálnu infekciu, ktorá tiež môže spôsobiť meškanie menštruácie. Spomínané prejavy v zmysle naliatych prsníkov, či menštruačných bolestí v podbrušku môžu byť prejavom PMS (predmenštruačného syndrómu). Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie, ako aj zapáchajúceho výtoku môže byť viacero. Nevylučujem, že meškanie menštruácie je spôsobené infekciou, ktorej prejavom je zapáchajúci výtok. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám zrealizuje kultivačné vyšetrenie pošvy a na základe nálezov a výsledkov vyšetrení určí ďalší postup.