Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zápal močového mechúra a menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň, dnes mi v nemocnici potvrdili zápal močového mechúra a zároveň od 18 septembra by som mala mať menštruáciu +-. Pri zápale sa objavila aj krv ale ja zároveň neviem, či je to menštruačná krv alebo tá zápalová. Väčšinou mám pri menštruácii aj hnačku ale tento raz nemám dostala som aj antibiotiká a ani neviem ako sa vlastne cítim a čo skôr či si mám rátať menštruáciu (všimla som si aj zrazeniny krvi ktoré mávam pri menstruacii)
    Je možné aby som mala jednak zápal a jednak aj menštruaciu aj keď bez spomínanej hnačky a že dane antibiotiká pomáhajú aj na bolesť spojenú s menštruáciou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, možné sú všetky aj Vami spomínané možnosti. Ak máte v tele zápal, častokrát má vplyv aj na menštruačný cyklus, teda menštruácia môže meškať, vynechať, prípadne môže byť inej intenzity, ako aj trvania. Rovnako tak antibiotiká často ovplyvňujú menštruačný cyklus. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.