Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,496 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň. Tento mesiac som mala zápal pošvy a taktiež aj zápal močových ciest a rúry. Minulý mesiac som mala antibiotiká cezfil, ale menštruáciu som dostala načas. Tento mesiac som užívala jenamazol a taktiež jednodňový kanesten. Doktorka mi ešte aj predpísala vaginálne probiotiká. Na močové cesty beriem nejaký urinal block. Mešká mi menštruácia už tretí deň, mám však bolesti v podbrušku, hormonálne akné a zvýšenie chuti do jedla. Ide však aj o to že som v období plodných dní mala styk. Bol však chránený kondómom. Taktiež som mala styk aj deň pred tým ako som mala dostať menštruáciu - chránený. Je možné aj tehotenstvo? Alebo môžu za to meškanie tie lieky alebo zápaly? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Pár dní meškajúca menštruácia je pravdepodobne spôsobená prekonanými zápalmi a užívaním liekov a antibiotík. Podľa opisu sa už u Vás objavujú predmenštruačné príznaky. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Meškanie menštruacie

    , Autor: Viktoria1

    Dobry den,Pan doktor som po pôrode rodila som sekciou 30.3. Som mala prvu menštruciu a od vtedy nič…nekojim…tehotna nie som robila som si 2 tehotenske testy jeden ked mi meškala 7 dni a dalši ked mi meškala 14 dni obydva negativne …mam taky priesvitny vytok a od rana mam krče pod brušku a sem tam pocitujem menštruačne krče ale len chvilkami potom to hned prejde neviem čo to može byť
    Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného cyklu, či meškania menštruácie môže byť viacero. Takto sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení a ich výsledkov určí príčinu a stanoví ďalší postup.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Radka78

    0
    0,00 €
    Späť na poradne - Gynekológia
    MESKANIE MENSTRUACIE
    Dobry den. 6 aprila som mala naposledy pohl.styk. Partner vsak nevyvrcholil do mna,ale aj tak som si do 55 hodin vzala Escapelle. Po 6 dnoch som zacala krvacat. Bolo to tyzden pred ocakavanou menstruaciou /posledna riadna bola 29. marca/ potom priblizne za 2 tyzdne od toho krvacania po tabletke som mala cca 5 dni hnede spinenie s kuskami sliznice. Tehotensky test som si robila niekolkokrat - vzdy boli negativne a posledny som si robila na 39 den od styku rano a bol tiez negativny. Teraz uz vobec netusim, kedy si mam pocitat dalsiu menstruaciu, nakolko neviem, ci to krvacanie po Escapelle bola mensturacia. Mam uz toto zacat riesit s gynekologom alebo si mam urobit dalsie testy? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností si myslím, že tehotná nebudete. Medzi najčastejšie vedľajšie, či nežiadúce účinky núdzovej antikoncepcie patrí znepravidelnenie menstruačného cyklu, ktoré môže trvať aj niekoľko mesiacov. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, pri pretevávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruacii

    , Autor: Viktoria1

    Dobry večer,Pan doktor som pomaly 6 mesiacov od pôrodu, rodila som sekciou a prvá menštruacia mi prišla prvy krát 3 mesiace po pôrode to je 30.3. A minuly mesiac teda 30.4. mi neprišla mam to nejak riesit alebo?len čakat?
    Ďakujem pekne pekny večer.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruačný cyklus po pôrode je individuálny u každej ženy. Záleží tiež od toho, či žena kojí. Nemusíte mať ešte pravidelný menštruačný cyklus. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, predpokladám však, že ste boli dostatočne poučená a najmä tým, že ste po cisárskom reze používate pri pohlavnom styku ochranu. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mi môže meškať menštruacia mesiac po pichnuti vyvolavacky? Pichnuta bola po meškaní 15 dní a po užití tabletky po. Mám ju dostať zajtra a mám bolesti v podbrušku už asi tri dni ale nič stále. Preto sa pýtam. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Najskôr je potrebné vylúčiť tehotenstvo. Ak je žena tehotná, po podaní Agolutinu aj tak nedôjde k menštruačnému krvácaniu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: 0011

    Dobrý deň chcem sa spýtať meška mi menstruácia 15 dní môže to byt z toho že som bolá chora a aj stres mám že som ju nedostala a aj možno som pribrala.
    Naposledy som mala menštruáciu 20.1 a v februári som ju nedostala a už 15 deň mi meška a robila som si aj tt ale vyšli mi negatívne a to som si robila až dnes na 15 deň a styk som nemala ani, lebo sme sa k tomu nedostali takze tehotná nemôžem byť však keď tt sú negatívne a to je už dosť keby som bola tak by som už mala aj nejaké priznaky ...a čo može išt keď tehotenstvo je vylúčene?..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete a realizovanie tehotenských testov nemá zmysel. Príčin meškania menštruácie môže byť naozaj viacero, od stresu, choroby, zmeny životosprávy, či celkovo životného štýlu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.