Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problém 2

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Problém2
    Dobrý deň,
    naväzujem na môj mail z 5.9. Aby som to ešte raz zhrnula.Mám 53r.
    2.8 som po trojmesačnej pauze dostala opäť menštruáciu,v normálnej dĺžke a intenzite ako som mávala predtým. (cca 5dní). 2.9.-Nič a 4.9. večer -1 vložka krvácanie,ktoré však bolo slabej intenzity a do rána úplne vymizlo-nič ani kvapka až do soboty predpoludnia,kedy som to dostala znovu a stále mi ešte mierne pretrváva. Ak bolo to krátke krvácanie ovulačné,je možné,že trvalo len jeden večer a že to krvácanie v sobotu bola normálna menštruácia,ktorá už ustupuje? Môže menštruácia nastúpiť cca týždeň po ovulácii?Pri tom prvom krvácaní som si nevšimla že by sa mi odlupovala sliznica,teraz áno. Lieky neberiem žiadne,bolesti nemám žiadne. Ako odlíšiť ovulačné krvácanie od menštruačného? Je to aj tou olupujúcou sa sliznicou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulačný a menštruačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré však na seba nadväzujú. U niektorých žien v extrémnom prípade prebieha ovulácia počas menštruácie. Ak máte nepravidelný cyklus a slabé menštruácie, ovulačné a menštruačné krvácanie od seba nerozlíšite. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Skora menštruácia alebo špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný dnik prajem, mám problém 2 týždne som mala kŕče v podbrušku ako pred MS .. menštruácia ma prísť 26.5- 28.5 lenže prišlo slabé krvacanie gynekologička ma objednala až na 2.6. .. ide o to že 21.5 prišla na mňa veľká zimnica nízky tlak nemohla som sa z postele postaviť ked som išla na WC na toaletnom papieri bolo kus krvi mňa by len zaujímalo či to môže byť uhniezdovanie poslednú MS som mala 29.4. A cyklus 26 dní ďakujem pekne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin skoršieho zašpinenia, ako aj triašky môže byť viacero. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Problém

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer mám taký problém 2 mesiace v kuse som mala menštruáciu a veľmi silne a mala som silne zrazeniny nevedeli mi nič zistit povedali že je to v poriadku u lekára . Twraz som bola u obvodného lekára na kontrole a zistil mi že kvôli tomu mám nedostatok železa v krvi ... lenže mám problém mwnzruacia mi meškala týždeň .... keď som mala veľmi slabé skôr mi končila menstruacia partner mi ju zas spustil a mala som ich 1-2 dni ... twraz už menštruáciu nemám skončila pred týždňom ale dnes som sa veľmi rozčúlila a mala som silne bolesti brucha necítila som sa dobre dokonca sa mi znova spustila menstruacia aj ked veľmi slabá iba keď idem na záchod a na servítku vidím krv ...čím to môže byt ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení zistí možnú príčinu ťažkostí a určí ďalší postup.

  • Problém 2

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ďakujem tak cez víkend si zopakujem test a bez ohľadu na výsledok, navštívim budúci týždeň svojho gynekológa buď pre potvrdenie tehotenstva alebo pre vyšetrenie pripadne vyvolávačku.
    Chcem sa ešte spýtať, aký máte názor na digitálny tehotenský test? Hodil by sa mi viac, z dôvodu jednoznačnej odpovedi bez "lovenia duchov". No neviem či je tak spoľahlivý, ako tie jednoduché.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, každý tehotenský test môže byť ako falošne pozitívny, tak falošne negatívny, to znamená, že nemusí ukazovať tehotenstvo aj keď je žena tehotná a naopak môže ukazovať tehotenstvo, aj keď žena tehotná nie je. Všetky tehotenské testy prakticky fungujú na rovnakom princípe. Je prakticky jedno, aký tehotenský test využijete.