Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možné tehotenstvo?

    , Autor: sarlota 12

    Dobrý deň pán doktor mala som mať mensruiaciu 24 aprila
    Ms som začal na plodné dni 15 apríla približne trvala 3 ,4 deň už len spinenie nechránený pohlavný styk sme mali 2a 8 apríla cítim že pri chodení má trošku bolia vaječníky pri čistení na wc trošku hnedi výtok môže to byť aj tehotenstvo test pred 2 dňami negatívny alebo mám zase čakať menštruáciu?vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • menzes

    , Autor: melkaaa

    zdravím pán doktor. Mám 18 rokov a nemala som ešte vaginálny pohlavný styk nakoľko sa na to necítim. Skúšala som však anál. Naposledy som mala s partnerom chvíľku kedy sme mali orálny sex a on sa urobil. Na penise mu ešte nejaký ejakulát ostal a po cca 3 minútach sme sa pokúsili o vaginálny sex lenže som sa na to necítila. partner sa obtrel pár krát penisom o mňa a ja sa bojím, že nejaké spermie mohli naskočiť dnu. nakoľko dnes je 4 deň čo mi menštruácia mešká, ja podľa vás možné tehotenstvo? stalo sa to keď som mala 10 deň cyklu ale nekrvácala som. dnes som aj mala trochu svetlo cervenej krvi a sopľavej konzistencie na papieri keď som bola na wc.to isté som mala týždeň dozadu. je to možné implantačné krvácanie? Vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nedošlo k vaginálnemu pohlavnému styku, tehotná nebudete. Príčin špinenia, či celkovo poruchy menštruačného cyklu môže byť viacero. Ak však došlo k vaginálnemu pohlavnému styku, hoci len na krátku dobu, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • mozne tehotenstvo?

    , Autor: melkaaa

    zdravím, ak by ste si našli čas, bola by som neskutočne vďačná. Mám menší problém. Pred troma týždňami som mala pohlavný styk a bol to piaty deň mojej menštruácie. Keďže som bola ešte panna bolo to bolestivé. Skôr by som to nazvala pokusom o pohlavný styk. Bola som aj dosť suchá a partner nemal kondóm takže to bolo naozaj nepríjemné. Bola som aj u gynekológa ale stále nemám v sebe pokoj a potrebujem aj názor tiež druhého výborného lekára. Môj gynekológ mi povedal, že blana je v celku, max. natrhnutá. Keď sa pokus o tento akt skončil, našla som pod sebou fľak od ejakulátu. Zľakla som sa, že niečo skončilo aj vo mne, tak som na druhý deň vzala escapelle. Odvtedy som menštruáciu nedostala a dnes mi mešká už 5. deň. Gynekológ mi robil aj ultrazvuk a povedal, že nevidí náznak tehotenstva, skor to vyzerá, že by som mala dostať menštruáciu. Šanca na tehotenstvo je podľa neho niečo ako nereálna takže mám vraj byť kľudná. Mala som aj 3 negatívne testy. Včera som ale mala análny sex, a priateľ sa urobil dnu a jemne sa obtrel o moju vagínu penisom (nechtiac) a obávam sa, že na ňom mohol byť ejakulát. Je možné, že by som kvôli jednej z týchto vecí, mohla otehotnieť? Ak sa mi nedostaví menštruácia do týždňa a pol mám ísť znova na gynekológiu. Zaujíma ma váš názor, nakoľko som počula, že ste vynikajúci lekár. Ďakujem, (pred análnym sexom ani po ňom som escapelle nebrala, brala som. ju pred troma týždňami možnosť žeby mi meškal menzes aj kvôli nej existuje?)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností tehotná naozaj nebudete, navyše, ak ste včas užili tabletku núdzovej antikoncepcie. Z análneho sexu tehotná nebudete a ak nedošlo k nechránenému vaginálnemu pohlavnému styku, tehotná naozaj nebudete. Robiť si tehotenský test nemá za daných okolností zmyslel. Vo všeobecnosti sa tehotenský test realizuje najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin meškajúcej menštruácie môže byť viacero, mohla to spôsobiť aj tabletka núdzovej antikoncepcie. Najčastejším vedľajším účinkom núdzovej antikoncepcie je znepravidelnenie menstruačného cyklu. Odsledujte si to.

  • Nezabranie vyvolávacej injekcie alebo možné tehotenstvo?

    , Autor: Aneta222

    Dobrý deň, mám 17 rokov, mestruacia mi vždy meškala okolo 5 dní. Týždeň po poslednej menastruacii som asi 14 dni špiónka. Dnes je to už 30 deň, čo mi mešká menštruácia
    Bola som pred 2ma týždňami na vyvolávajúcej injekekcii. Mávam len nechránený pohlavný vstyk cca 3-4x do týždňa
    Mám boľavé pichlavé prsia, tvrdé brucho a posledný týždeň mi býva do vracania cestou v aute.
    Test tehotenský negatívny, na ďalšiu kontrolu idem o týždeň
    Mam otázku či aj keď je test negatívny, môžem byt tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Ak je tehotenský test aj po 30. dňoch meškania menštruácie negatívny, tehotenstvo nepredpokladám. Príčin meškajúcej menštruácie však môže byť viacero. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Meškanie menzesu

    , Autor: Lu ka

    Dobrý deň, pán doktor,
    dnes mi menzes mešká už 24 dní, bola som taktiež u doktora, UZV: uterus 7,5x 3,5 cm, sliznica maternice 2mm, tekutina Cavum Douglasi..
    Predpísal mi Progestanelle. Mohlo by byť možné tehotenstvo? Mali sme prerušovaný styk s priateľom pred 20 dňami, testy sú negatívne, avšak Rapi clear mi ukazuje slabulinkú čiarku, tak vôbec neviem, na čom som.. A či predpísané lieky môžu ovplyvniť výsledok testu.. Mávam aj silnejšie kŕče a bolesti v podbrušku na pravej strane.. Iné príznaky nemám..
    Vopred ďakujem za odpoveď. :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bolo vylúčené tehotenstvo z odberu krvi na beta HCG a zvyknete mať nepravidelný menštruačný cyklus, je štandardné predpísať preparát s progesterónom. Prefpisaný preparát je štandardne podávaný na úpravu menstruačného cyklu. Ak sa cyklus neupraví, dá sa uvažovať o užívaní hormonálnej antikoncepcie. Keďže nepoznám žiadne bližšie okolnosti, ani všetky výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.