Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Problém z menštruáciou

    , Autor: nezmame

    Dobrý deň,

    chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. Pred rokom som mala silnú operáciu a odvtedy mi chodí menštruácia ako sa jej chce
    Tento rok som mala len 3x. Teraz som mala od piatku do pondelku len hnedý výtok. Test mám negatívny.
    Mám to brat ako menštruáciu ?
    Na antikoncepciu ešte len cakam lebo som vedela či toto mám považovať na ne …

    Antikoncepciu neberiem, mám 18 rokov.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám objektívne neviem bližšie vyjadriť, spomínané špinenie mohlo byť aj ovulačné špinenie. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruácia

    , Autor: Simona 29383881

    Dobrý deň mám problém z menštruáciou naposledy som ju mala pred cca 3 mesiacmi a každý mesiac som potom mala také dvojdňové krvácanie tehotenstvo to nieje a mám otázku čo to môže byť ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, nálezy ani výsledky potrebných vyšetrení, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí príčinu nepravidelného menstruačného cyklu a stanoví ďalší postup.

  • Nástup menštruácie v ten istý mesiac

    , Autor: Veva

    Dobrý deň,mám otázku.Užívam už dlhšie antikoncepciu a nikdy som nemala problém z menštruáciou pri užívaní antikoncepcie.Ale tento mesiac(máj)už som menštruáciu mala od 1.5 do 6.5 a teraz užívam placebo tabletky a vždy štvrtú tabletku dostanem menštruáciu lenže bojím sa či nenastal niekde problém keď sa mi dostavila menštruácia dnes 29.5?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, či slabé krvácanie sa môže vyskytovať aj pi pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Za týchto predpokladov by mal byť účinok hormonálnej antikoncepcie zachovaný. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Denisamirka

    Dobrý večer ja bisom sa chcela poradit mam stále problém z menštruáciou kazdy mesiac uz som brala aj tabletky Duphaston Teraz mito meska štvrtý den mam tvrdé brucho bolesti prsnikou aj trocha v podbrusku co myslite zesom v tom alebo to je zase len taki truc.velmi bisme chceli ešte bábätko uz štyri roki sanam nedary

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa Vám, aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku 2 -3 krát týždenne nedarí otehotnieť už štyri roky, odporúčam navštíviť centrum asistovanej reprodukcie. Nepoznám žiadne informácie, ani výsledky vyšetrení, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menštruácia

    , Autor: Ivaaa

    Dobrý deň. Mala by som otázku mam problém z menštruáciou mávala som nepravidelne 3mesiace som nemala a potom 2 mesiace vkuse.Tak som nasadila antikoncepciu a teraz mam taky problém ze menštruácia nie a nie skončiť mam ju už 20 deň dr mi odporučil ascorutin ale nepomáha.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dôležitá je aj intenzita krvácania. Hlavne v začiatkoch užívania hormonálnej antikoncepcie sa špinenie, či krvácanie môže vyskytovať aj prakticky počas celého cyklu, kým si organizmus zvykne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak je intenzita krvácania silná, je možné, že Vám nesadol preparát a bude potrebné antikoncepciu vysadiť, prípadne zmeniť preparát hormonálnej antikoncepcie. Ascorutin neslúži na zástavu, či zmiernenie krvácania, na to sa používa Dicynone, či Exacyl, ale na podporu steny ciev. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlhodoba menstruacia

    , Autor: Angie19

    Dobry den, vzdy som mala problem z menstruaciou ale teeraz uz trva vyse 3tyzdnov , nie je silna ale krvacanie stale je prosim Vas cim to moze byt ? Mam hz 2 deticky po druhom sa to upravilo na cas potom to bolo aj take ze 3mesiace zidna a teraz uz 3 tyzdne krvacam .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, takto sa Vám však neviem bližšie vyjadriť. Pri pretrvávaní krvácania navštívte Vášho obvodného gynekológa.