Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok

    , Autor: Mimi236

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať čím to môže byť .Pouzivam HAK Vexya menštruácia mi skončila v nedeľu a s priateľom sme mali pohlavný styk a od neďele mám krvavý výtok

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali pohlavný styk v čase končiaceho krvácania z vysadenia, špinenie môže ešte pár dní pretrvávať. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa špinenie môže vyskytovať počas celého cyklu. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Krvácanie mimo cyklus

    , Autor: Natalkaaa

    Dobrý večer prajem, prepáčte že vás vyrušujem, chcem sa opýtať. Tretí deň beriem ATB ( betaklav) 500mg 3 krát denne. Všimla som si že mám krvavý výtok zo začiatku to bolo hnedé špinenie a dnes to už bol taký krvavý výtok. Predpokladám že tým že to začalo s užívam ATB tak je to spôsobené tým aspoň to je môj predpoklad. Ale rada by som poznala názor odborníka či pri užívaní ATB môžu byt prítomné takéto krvavé výtoky. Súčasne beriem aj HAK značky Karhlieght a menštruáciu by som mala dostať za 10 dní. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, užívanie spomínaných antibiotík má vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Nevylučujem, že to spôsobilo špinenie, či krvácanie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a počas užívania antibiotík, ako aj ešte aspoň 7 dní po ich doužívaní používajte aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • hnedý výtok

    , Autor: petronela321548

    Dobrý deň, posledné 3-4 mesiace mi vždy pred menštruáciou začne mierny hnedý výtok. Je to normálne?
    Používam antikoncepciu Laverette, už skoro 3 roky, vždy som si dala tabletky načas. S priateľom sme mali za posledné 3 mesiace pohlavný styk asi 3x a nikdy sa neurobil, takže možnosť tehotenstva je vylúčená. Preto by ma zaujímalo že či je hnedý výtok pred menštruáciou v poriadku. Menštruácia mi trvá tak ako zvyčajne 5-6 dní a aj v rovnakej intenzite ako doteraz.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie zo spádu hormónov môže začať vo forme špinenia a až následne dôjde ku krvácaniu. Ak tabletky hormonálnej antikoncepcie užívate pravidelne a správne, tehotenstvo nepredpokladám. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Apreg

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň, dnes som tu písala ohľadom uzitia tej núdzovej antikoncepcie konkrétne Apreg, tri dni po skončení menštruacie, dnes je to piaty deň od uzitia tabletky, zároveň to však vychádza dnes aj na plodne dni. Ako som ráno písala tak mala som tmavo hnedý výtok a bolesti v podbrušku, teraz je to však už červená krv a také ako keby krvné zrazeniny (väčšie kúsky). Tabletku som v minulosti už užila a nikdy sa mi toto nedialo. Moja gynekologicka má dovolenku, preto je toto zatiaľ jediná možnosť ako sa dozvedieť viac. Môže to všetko byť spôsobené tabletkou? Nemôže sa jednať o tehotenstvo? Tabletka bola uzita do dvoch hodín, a bola uzita len pre istotu ( z dôvodu vyvrcholenia do prezervatívu, no pri vyberaní som mala pocit že sa niečo dostalo aj mimo kondómu, preto sme sa rozhodli ju kúpiť) ďakujem a vopred sa ospravedlňujem za toľko správ

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nenapíšem Vám nič iné, ako som Vám napísal. Ak nedošlo k porušeniu kondómu a tabletku ste užili včas, tehotná nebudete. Príčin špinenia však môže byť viacero. Môže to byť vedľajší účinok núdzovej antikoncepcie, ako aj sa môže jednať o ovulačné krvácanie. Odsledujte si to.

  • Predejakulačná tekutina meškanie MS

    , Autor: Martinezssz

    Zdravím , s priateľkou som mal styk. Na začiatku nebol chránený dva alebo tri vsunutia, následne sme nasadili ochranu a pokračovali s ňou. Pri konci sme ju dali dole ale vyvrcholenie nenastalo. Štyri dni na to sme to urobili znova. A menštruáciu mala. Prešiel mesiac a zrazu jej menštruácia mešká 11 dní. Mala tri dni ráno hnedý výtok utrela a celý deň nič. A do teraz ma biely číry včera večer sa objavil žltý. Chcem sa spýtať či je možnosť otehotnieť s predejakulačnej tekutiny keď som sa sprchoval pred tým a ešte aj na wc bol. Priateľka má náznaky MS bolí ju podbrušku , prsia ju boleli , a zmeny nálad. Chcem sa opýtať či je možnosť že je tehotná alebo iba jej meškajú zo stresu. Posledné dni moc nepapá pije kyselkavý čaj , stresuje a je chorá. Vo pred ďakujem za odpoveď…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za týchto okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môže urobiť tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj pri ťažkostiach alebo nejasnostiach by mala navštíviť svojho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor: Nicoletas

    Dobrý deň. Dneska som zbadala že mám zafarbený výtok také skoro až špinenie a trošku krv ale len taká bodka. Mám 4 dni pred 7 dňovou pauzou v antikoncepcii Daylla. Beriem ju pravidelne už 2 roky. Minulý cyklus som však mala problémy a brala som 3-dnove ATB kvôli chorobe, potom som zobrala núdzovú antikoncepciu a začiatkom novembra som mala črevnú virózu. Všetko sa to však udialo v minulom cykle, čiže pred poslednou menštruáciou. Potom som brala antikoncepciu opäť pravidelne a nemala by mať znížený účinok. Kvôli čomu môže byť tento stav aký mám teraz? Môže to byť ešte nejak dôsledok toho minuleho cyklu alebo je to v rámci PMS? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin spomínaného špinenia môže byť viac. Teoreticky aj prakticky všetko z Vami spomínaného môže byť príčinou. Treba tiež povedať, že nie je ničím výnimočným, že aj napriek pravidelnému a správnemu užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa môže vyskytovať špinenie, ako aj slabé krvácanie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, realizujte si sedemdňovú pauzu podľa plánu a následne pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie nového blistra.