Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,099 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Suchá neodchadzajuca krv .

    , Autor: Ňaňa999

    Dobrý deň .
    Mám 20.
    Už od 16 rokov ma trápi problém s odchádzanim menštruáčnej krvy . V 16 som kvôli tomu skončila v nemocninci . Zastavilo sa mi krvácanie začala som zvracať, dostala horučky - nad 39 , odpadávala som . Mám aj pcos a hormonálnu nerovnovahu . Ochabnuté svaly - aj panvové a v kĺboch ťažkú hyperflexibilitu čo spôsobuje bolesti panvy a bedrových kĺbov . Našťastie som už neskončila v nemocninci , no vždy keď sa zastaví menštruácia prichádzajú o niekoľko hodín ťažké tetanicke záchvaty spojené s panickymi . Následne sa po záchvate zase spustí .
    Neviem či to má aj súvis ale trápi ma vtedy aj veľmi suchá pošva (až je to bolestive, niekedy praská) a krv je pochopiteľné tiež veľmi suchá .
    Aké vyšetrenia by sa mali ešte spraviť , a dá sa nejakým spôsobom pomáhať krvy odtiecť ? Alebo ju zvhlčit ?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek Vášmu opisu sa takto bez poznania bližších informácií, okolností, prípadne výsledkov vyšetrení sa neviem bližšie vyjadriť. Realizoval by som ale komplexné gynekologické, endokrinologické, neurologické vyšetrenie.