Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menstruacia nepravidelna

    , Autor: Efca22

    Dobry den, rada by som polozila otazku: som 6mesiacov po sekcii a moj dr.mi dal antikoncepciu, aby sa mi upravila menstruacia, nakolko ju mam momentalne nepravidelnu... Zacala som ju uzivat v 1.den menstruacie, ale uz 9.den krvacam, akosi sa mi nechce zastavit... Mam doma tbl Norethisteron Zentiva na oddialenie menstruacie, myslite, ze ich mozem uzit? Alebo mam vyhladat mojho dr., ci mam este pockat, az skonci menstruacia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste začali užívať tabletky hormonálnej antikoncepcie, určite neužívajte ešte aj Norethisteron! Krvácanie si odsledujte. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruačne problémy

    , Autor: Michaela1981

    Pekný deň ,chcem sa spýtať mám 15 ročnú dcéru,schudla desať kilogramov a vynechala jej menštruácia,všetky výsledky u detskej lekárky sú v poriadku ,jedná sa o chudnutie zo stresu.Kedy sa upraví menštruácia ,nie je potrebné ju umelo spúšťať napr liekmi ?ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tomto veku môže byť menštruácia nepravidelná aj normálne, bez iných vplyvov. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, najmä stres, zmena životného štýlu, či aktívne športovanie. Určite nie je potrebné vyvolávať menštruáciu. Ak sa psychický, ako aj fyzický stav dcéry upraví, menštruačný cyklus by sa mal tiež upraviť.

  • Problémy s menštruáciou

    , Autor: Ann148

    Dobrý deň, mam 16 rokov. Prvý menzes mi prišiel v 14tich chodil rôzne, ale už je to polroka čo jej neprišiel ďalší... Pani gynekologička povedala, že nemôže nič robiť kým nebudem mať prvý pohlavný styk ???? aký názor máte na to Vy. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tomto veku môže byť menštruácia nepravidelná. Ak ste ešte nemali pohlavný styk, vaginálne vyšetrená byť nemôžete. Ak nemáte žiadne ťažkosti, v tomto veku nie je dôvod na hormonálnu liečbu.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Bambuľka z

    Dobrý večer
    Chcem sa opýtať je možné že zápal pošvy spôsobil meškanie menštruácie, stalo sa mi že príznaky menštruácie som mala také ako zvyknem mať, keď mi mala nastúpiť menštruácia, prejavili sa mi bolesti v podbrušku aj kŕče boli trošku silnejšie ale samotné krvácanie neprišlo, menštruáciu zvyknem mať posledný týždeň v mesiaci alebo prvý týždeň nového mesiaca, ale nenastúpila mi ani v jednom prípade, je prosím možné aj tehotenstvo a ak áno tak kedy je dobré si urobiť tehotenský test pokiaľ je menštruácia nepravidelná. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, infekcia môže mať vplyv na menštruačný cyklus. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Častá menštruácia po pôrode

    , Autor: Gizel

    Zdravim v apríli som porodila a hneď po šestonedelí som dostala menštruáciu a mám ju každých 14 dní teraz už asi 3x trvá 10 dní pritom stále plne kojim je to normálne???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas obdobia kojenia môže byť menštruácia nepravidelná a krvácanie rôznej intenzity. Silné krvácanie každé dva týždne však nie je úplne v poriadku. Odsledujte si to. Odporúčam pri pretrvávaní navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Vandula

    Dobrý večer chcela som sa spýtať že moja dcéra má za 5 mesiacov 13 a už tri mesiace jej mešká menštruácia. Výtok má ževraj slabý. Neboli ju nič ale máme pocit že schudla ale na váhe ukazuje stále tak rovnako. Je to v poriadku......?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, v tomto veku ešte môže byť menštruácia menštruácia nepravidelná. Niekedy sa stane, že dievča dostane prvú silnú menštruáciu, na ďalší mesiac opäť a potom napríklad pol roka, či rok nič. Hormonálny systém sa prebúdza. Ak dcéra nemá ťažkosti, treba to odsledovať. V prípade, že sa objavia ťažkosti, je potrebné navštíviť detského gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.