Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer
    Chcem sa opýtať je možné že zápal pošvy spôsobil meškanie menštruácie, stalo sa mi že príznaky menštruácie som mala také ako zvyknem mať, keď mi mala nastúpiť menštruácia, prejavili sa mi bolesti v podbrušku aj kŕče boli trošku silnejšie ale samotné krvácanie neprišlo, menštruáciu zvyknem mať posledný týždeň v mesiaci alebo prvý týždeň nového mesiaca, ale nenastúpila mi ani v jednom prípade, je prosím možné aj tehotenstvo a ak áno tak kedy je dobré si urobiť tehotenský test pokiaľ je menštruácia nepravidelná. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, infekcia môže mať vplyv na menštruačný cyklus. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 5 deň a negativny tehotensky test. V deň menštruácie vodnatý výtok. Test som si robila s ranného moču tycinkovy tehotensky test livisan 99 percent ny. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Päť dní meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menstruacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 2 dní. Som celkom v strese, pár dní som spala len máličko. Je možné že to je z toho? Poprípade nejaké tipy na privolanie menzesu? Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dva dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená a o ničom to nehovorí. Je to pomerne bežné. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov. Stres, nedostatok spánku, či celkovo rozhodený biorytmus môže spôsobiť meškanie menštruácie. Nie je zatiaľ potrebné podnikať žiadne kroky. Odsledujte si to.

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškajúcej menštruácie, ako aj zapáchajúceho výtoku môže byť viacero. Nevylučujem, že meškanie menštruácie je spôsobené infekciou, ktorej prejavom je zapáchajúci výtok. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám zrealizuje kultivačné vyšetrenie pošvy a na základe nálezov a výsledkov vyšetrení určí ďalší postup.

  • meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    dnes je to 9. deň čo mi mešká menštruacia. Minulý mesiac som mala normálne na čas. Od poslednej menštruácie som pohlavný styk nemala. Je aj tak možné, že som tehotná?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali vôbec pohlavný styk, tehotná nemáte byť z čoho. Ak ale nie je vylúčené otehotnenie v predošlé mesiace, môžete si skúsiť realizovať tehotenský test. Predchádzajúca menštruácia nemusela byť menštruácia. Takto sa Vám ale bližšie objektívne vyjadriť neviem. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať meška mi menstruácia 15 dní môže to byt z toho že som bolá chora a aj stres mám že som ju nedostala a aj možno som pribrala.
    Naposledy som mala menštruáciu 20.1 a v februári som ju nedostala a už 15 deň mi meška a robila som si aj tt ale vyšli mi negatívne a to som si robila až dnes na 15 deň a styk som nemala ani, lebo sme sa k tomu nedostali takze tehotná nemôžem byť však keď tt sú negatívne a to je už dosť keby som bola tak by som už mala aj nejaké priznaky ...a čo može išt keď tehotenstvo je vylúčene?..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete a realizovanie tehotenských testov nemá zmysel. Príčin meškania menštruácie môže byť naozaj viacero, od stresu, choroby, zmeny životosprávy, či celkovo životného štýlu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.