Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hnedý výtok v čase menštruácie

    , Autor: Kallm

    Dobrý deň,
    Mám taký problém, že v čase kedy mi mala prísť menštruácia tak neprišla a prišiel len taký hnedý výtok. Trvá to už asi 6. deň. Pohlavný styk som mala s priateľom asi pred dvomi týždňami, ale s ochranou (prezervatív nepraskol ani nič podobné). Antikoncepciu neberiem. Mám obavy, pretože na internete sú rôzne príspevky o tom, že sa to deje na začiatku tehotenstva. Je možné, že som tehotná? Alebo ide o nejaký zápal?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruačný cyklus a samotná menštruácia čo sa dĺžky ako aj intenzity týka, môže byť ovplyvnený rôznymi vplyvmi, napríklad stres, zmena životosprávy, pohybové aktivity. Menštruácia sa tak môže prejaviť aj vo forme špinenia alebo hnedého výtoku. Odsledujte si to, nemusí sa jednať o nič. Pre jednoznačné vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tmavohnedý výtok

    , Autor: sisa852

    Dobrý deň. Ja som sa chcela opýtať na tmavohnedý výtok v čase menštruácie. Celý menzes som mala iba tmavohnedý výtok a trval 5 dní. Mala som bolesti brucha a všetko ako pri normálnom menzese. Môže to byť stará krv, ktorá sa dostala von z tela až teraz ? Nemám príznaky tehotenstva ani infekcie. Pohlavný styk som mala naposledy pred 2 mesiacmi a bol chránený. Odvtedy som pohlavný styk nemala. Veľmi často pijem citrónovú vodu vo väčšom množstve. Mohol to spôsobiť aj citrón, že mi oslabil menzes ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    menštruácia môže byť menlivá,niekedy môžte krvácať viac a inokedy menej, avšak ak by ste si nebola istá a chcela mať istotu, radšej navštívte vášho lekára.
    S pozdravom