Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zuzana

    , Autor:

    Dobry den potrebovala by som poradit brala som antikoncepciu 12 rokov ale asi pred rokom som juprestala brat pretoze sa snazime s priatelom o babatko .Od vysadenia mam velmi slabu menstruaciu prve dni len spinenie ked idem na wc mam krv na papiri ale inak to nejak nekrvaca . Bola som aj u gynekologa na vysetreni a mam vraj vsetko v poriadku mam obavu ci to tak je ked sa mi nedari otehotniet .Moze to byt nejaky problem z hormonmi preto ze odkedy som zacala brat antikoncepciu som mala problemy s padanim vlasov a po vysadeni je ten problem este vacsi ? A da sa to slabe krvacanie nejak liecit ? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, intenzita menstruačného krvácania nemá vplyv na otehotnenie. S otehotnením by ste problém mať nemali. Intenzitu krvácania riadiť netreba, ked ste absolvovali vyšetrenie u gynekológa a všetko je v norme. Ak sa Vám však nepodarí otehotnieť do pol roka intenzívneho snaženia, navštívte Vášho obvodného gynekológa, rovnako ako pri gynekologických ťažkostiach.

Podobné otázky

  • Zapal a meskanie menzesu

    , Autor: zuzankkaa

    Dobry den. Stalo sa mi 3 cykly po sebe ze som mala pri ovulacii slabe spinenie a meskal mi menzes cca 4 dni. Tento mesiac som v krvnom obraze mala zvysene leukocyty (14 000) a bolesti brucha. Sla som ku gyn,menzes mi este nemeskal a vaginalnym utz dr.zistila zapal,tekutinu v maternici,zvacsenu sliznicu (den pred menzesom) s tym,ze mi predpisala atb plus cipky.
    Chcem sa spytat,dnes mi menzes meska uz 5 den. Je to od zapalu? Uz sa mi to zda vela. A ta tekutina v maternici ma tiez strasi,znie to hrozne.
    Je meskanie a tekutina sposobene zapalom?
    Dakujem,zuzana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ovulačné špinenie alebo krvácanie nie je ničím nezvyčajným, nemusí to byť častý jav, ale stretávame sa s tým. Dôležité je vylúčiť možné tehotenstvo. Vysoká sliznica tesne pred menštruáciou je normálnym javom, je to pochopiteľné. K tekutine v maternici sa objektívne vyjadriť neviem, nevidel som nález a nepoznám ani výsledky ostatných vyšetrení. Odsledujte si to. Menštruačný cyklus sa vplyvom zápalu môže meniť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • špinenie

    , Autor: zuzka6912

    Dobrý deň!
    Pani doktorka rada by som Vás poprosila o radu. V septembri 2012 som porodila svoje tretie dieťatko. Rodila som spontálne a dojčila som ho niečo vyše roka. Prvú menštruáciu som dostala presne po roku. Takže odvtedy som ju mala asi tak 4 krát. Cyklus mám cca 35 dní. Vždy som mala dosť silnú menštruáciu prvé 3 dni, potom sa to ukľudnilo a trvala celkovo 5-6 dní. Všetko zatiaľ bolo v poriadku až na tento mesiac. Na 21 deň mi prišlo špinenie, ktoré už trvá týždeň. Dnes, keď som sa postavila, tak som zacítila, akoby sa mi spustila menštruácia, mala som dosť veľký fľak krvi na vložke. Tak som si pomyslela, že mi už asi prišla menštruácia. Ale potom zas celý deň nič, iba na toaletnom papieri. Ráno je to skôr také hnedé a cez deň jasno červené. Okolo obeda sa mi tak zdá viac, ale do večera, len trošičku. Beriem aj lieky na štítnu žľazu L-Thyroxin 75 od mája minulého roka. Iné ťažkosti ani bolesti nemám. Musím hneď navštíviť doktorku, alebo mám skúsiť počkať do menšturácie? Poprípade ako dlho môže byť takéto špinenie, aby som sa musela nejako vážne znepokojovať. Môže byť až kým nedostanem menšturáciu do tých 35 dní, alebo môže menšturácia prísť aj skôr? Môže sa to opakovať aj ďalšie mesiace? Doteraz sa mi nič takéto nestalo. Za Vašu odpoveď vopred ďakujem a ostávam s pozdravom, Zuzana!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je ešte veľmi priskoro po ukončení dojčenia, menštruačný cyklus a hormonálne hladiny sa musia normalizovať. Zatiaľ nie je dôvod na to aby ste sa znepokojovali, ak bolo súčasťou špinenia aj krvácanie jasnou krvou, dá sa to považovať za menštruáciu. Počkajte do ďalšieho cyklu, v prípade, že sa opäť objavia poruchy cyklu navštívte lekára.