Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ruzovy vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Tak farba je taka bledo ruzova a je iba obcas.a je taky slaby.tak nieje to tehotenstvo moze to byt aj prejav prechladnutia.a moze muz aj pocas aktu vylucovat spermie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    muž počas pohlavného styku vylučuje spermie do spermatickej tekutiny i ejakulátu
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už 6 dní mi mešká menštruácia. Mávam sem tam aj jemné pobolievanie v podbrušku, dokonca som dnes mala aj kŕče a bolesti ako pri menštruácií, ale tak ako rýchlo prišli, tak aj odišli. A odvtedy zasa nič. Pred 3 dňami som večer mala jemný rúžový výtok, taký ako keď mi začína menštruácia, ale po chvílke sa to stoplo a zasa nic. Nerozumiem tomu čo sa deje. Tehotná nie som. Je síce pravda, že od pôrodu (sekcie) mám naozaj nepravidelnú menštruáciu, ale iba raz mi meškala týždeň. Väčšinou to bolo max 3 dni. Alebo prišla skôr, ako mala. Po pôrode som dostala menštruáciu až po roku, a celé toto trvá už 3 roky. Čo mi tiež príde zvláštne, že tá nepravidelnosť trvá naozaj 3 roky. Pred tehotenstvom mi to prišlo presne na deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Na tehotenský test je však ešte priskoro. Ten má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, či ešte kojíte, koľko ubehlo od pôrodu, ani ďalšie nálezy, či výsledky vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobru deň mám 45 rokov menzes som mala 4 dní na piaty deň som mala slabý ružový výtok ktorý ku večeru prestal úplne.6 deň nič v pohode. A 7 deň sa objavila krv . Chcem sa spýtať čím to môže byť.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. V období premenopauzy sa podobné situácie môžu stavať. Súvisí to najčastejšie s hormonálnymi hladinami. Je vhodné si to odsledovať. Ak špinenie ustane do 2 - 3 dní, odsledujte si to v ďalšom cykle. Ak by však špinenie prerástlo do krvácania, ktoré by trvalo niekoľko ďalších dní, je určite potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menštruácia 2 dní

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa spýtať menštruácia mi meškali 1 deň spravila som si teh.test na ktorom bol duch taka veľmi slabá čiarka , večer som mala ružovy výtok na papieri , ráno som už dostala menštruaciu s
    Veľkými krčami a bolesťami podbruško menštruaciu som mala iba dva dni potom 1 deň som mala iba špinenie, ešte sa mi to nestalo žeby som mala iba 2 dni menštruaciu vždy som mala 5-6 dni . Prosím co to môže byť? Stále mám bolesťi pod bruškom a kríze iba niekedy no už veľmi slabé . Prsia ma nebolia môžem byť tehu alebo som potratila ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nevidím dôvod na skoršie realizovanie tehotenského testu, už vôbec pri deň meškajúcej menštruácii. Skoro realizovaný tehotenský test môže byť falošne pozitívny, ale aj negatívny. Čo sa týka samotného krvácania, môže sa jednať o normálnu menštruáciu. Samozrejme, mikropotrat sa tiež vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Menštruácia po kyretáži

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, dňa 25.1.2024 som bola na UPT v 11. týždni, po týždni 1.2.2024 kvôli silnému krvácaniu s dosť tmavými a veľkými zrazeninami mi robili kyretáž, histologia je vraj v poriadku aj na kontrole, ktorú som mala 8.2. bolo všetko v poriadku. Dňa 24.2. večer som začala trochu krvácať, pripomínalo mi to ružový výtok, 25.2. som už začala dosť krvácať, dnes 27.2. mám stále silné krvacanie sem tam sa objavia aj malé zrazeniny krvi ako pri klasickej menštruácii, niekedy mam aj bolesti v podbrušku, môže ísť o menštruáciu alebo ide o nejaký iný problém? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruácia sa po výkone zvykne dostaviť do 4 - 6 týždňov, takže je možné, že sa Vám dostavila menštruácia. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie počas dojčenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som dva mesiace aj tyždeň po pôrode a hneď po šestonedelí som dostala veľmi silnú menštruáciu ktorá trvala 12 dní. Potom prestala a za pár dní sa objavil ružový výtok a špinenie a vlastne odvtedy je to stále tak...pár dní špiním potom deň pauza potom opäť ružový výtok. Na kontrole mi doktor povedal že maternica je pekne vyčistená, sliznica nízka a vraj je to krvácanie mimo cyklu hormonálneho pôvodu z dojčenia a kým dojčím nedá sa s tým nič robiť. Moje dieťa má však len dva mesiace a nechcem ho kvôli tomu prestať dojčiť a tak by som rada počula ešte aj Váš názor či je toto bežné alebo normálne a či to prestane.. bojím sa anémie alebo že by to mohlo byť niečo vážnejšie. Ešte asi spomeniem, že keď je to špinenie silnejšie alebo aj počas tej menštruácie som mala málo mlieka a babatko z toho bolo nervózne. Antikoncepciu neužívam

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nie je to nič nezvyčajné, počas obdobia kojenia môže byť menštruačný cyklus nepravidelný, ako aj intenzita špinenia, či krvácania môže byť rôzna. Za úvahu stojí vyskúšať jednozložkovú, čisto gestagénovú antikoncepciu, ktorú môžete užívať aj počas kojenia. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.