Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,701 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň pani doktorka poprosím vás O radu stále mám po pôrode presne menštruáciu A teraz mi mešká 3 deň od včera mam svrbenie A. Vytoky ako rybací som ako opuchnuta lekarku nemám K dispozícii je odcestovana čo si kúpiť V lekárni.manzel vravel že tehotná niesom tak mi to mešká koli zápalu? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    teh.test si urobte, to čo hovorí váš manžel je bohužial celkom irelevatné
    zápal zrejme máte -zrejme sa jedná o bakteriálna vaginóza dľa vášho popisu
    ten sama nepreliečite- určite musíte navštíviť lekára, zrejme váš zápal vyžaduje ATB liečbu ,
    menses vám môže meškať z rôznych dôvodov
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Menstruacia u 14 ročnej

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opýtať dcéra ma 14 rokov a už 3 mesiace jej mešká menstruacia, ale ma aj priesvitný až skoro do biela výtok, ktorý dosť smrdí. Čo to kože znamenať ? Menzes 1 krát dostala ako 12 ročná .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je ničím výnimočným, ak dievča dostane svoju prvú menštruáciu, párkrát, prípadne aj rok odmenštruuje a následne nemá menštruáciu niekoľko mesiacov, aj rok. Najčastejšou príčinou je hormonálna nerovnováha vplyvom vývinu, čo je pomerne časté. Ak však je prítomný zapáchajúci výtok, môže sa jednať aj o infekciu. Ťažko povedať. Je to však otázka pre detského gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meškanie ms

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, nechcem si ešte robiť test lebo si myslím že je to ešte skoro tri týždne od styku a pripadne tehotenstvo si ani neprajem, nemám už pravidelný menzes (41r.) no mám nafúknuté brucho pobolieva ako keby už mal každú chvíľu prísť aj bolesť krížov a prsia trochu naliate a boli ma trochu aj cysta na prsníku ale to je u mňa normálne pred ms, ale tento posledný týždeň keď sa kontrolujem zvnútra mám trošku hnede nie každý deň, výtok nemám, tak teraz neviem či sa spustí ms alebo môže ísť aj o tehotenstvo, lebo už sa mi to pár krát stalo že mi meškal aj s trochu hnedym sfarbením a neprišiel.styk bol pred 3 týždňami.co vy na to ako odborník dakujem za akúkoľvek odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť samozrejme nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Príčin hnedého špinenia môže byť viacero, od ovulačného špinenia, počiatočného menštruačného špinenia až po špinenie vplyvom endometriózy. Príčin môže byť naozaj veľa. Keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, okolnosti a všetky informácie, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Opuch

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,pred týždňom som mala opuchnuté pyski až hore vo vnútri na ľavej strane potom mi to prasklo a od vtedy mi stále stadal ide žltý zapachajuci výtok skvor hnis prosím čo si nato dať dajaku masť? Abi to prestalo dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa nedá bližšie objektívne vyjadriť. Určite odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už 6 dní mi mešká menštruácia. Mávam sem tam aj jemné pobolievanie v podbrušku, dokonca som dnes mala aj kŕče a bolesti ako pri menštruácií, ale tak ako rýchlo prišli, tak aj odišli. A odvtedy zasa nič. Pred 3 dňami som večer mala jemný rúžový výtok, taký ako keď mi začína menštruácia, ale po chvílke sa to stoplo a zasa nic. Nerozumiem tomu čo sa deje. Tehotná nie som. Je síce pravda, že od pôrodu (sekcie) mám naozaj nepravidelnú menštruáciu, ale iba raz mi meškala týždeň. Väčšinou to bolo max 3 dni. Alebo prišla skôr, ako mala. Po pôrode som dostala menštruáciu až po roku, a celé toto trvá už 3 roky. Čo mi tiež príde zvláštne, že tá nepravidelnosť trvá naozaj 3 roky. Pred tehotenstvom mi to prišlo presne na deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Na tehotenský test je však ešte priskoro. Ten má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, či ešte kojíte, koľko ubehlo od pôrodu, ani ďalšie nálezy, či výsledky vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menstrulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den 26.8 som mala.pohlavny styk bez ochrany ale partner si daval pozor (nepustil do mna vibral vcas) a hned na druhy den som dostala menstrulaciu 27.8 a skoncila mi 31.8 a teraz mam take slabo hnede vytoki je mozne ze som otehotnela aj ked som dostala menstrulaciu den po pohlavnom styku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia! Ak ste však dostali menštruáciu včas a prakticky na ďalší deň po pohlavnom styku, tehotenstvo je síce málo pravdepodobné, ale vylúčiť sa nedá. Spomínané špinenie môže byť ovulačné špinenie, ktoré sa najčastejšie objavuje na 14. až 16. deň cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.