Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dlhá menštruácia

    , Autor: zuzzz

    Dobrý deň pani doktorka, existujú nejaké lieky na skrátenie menštruácie, príp aké by som mohla užívať pri mojej diagnóze? Mám za sebou dve operácie cýst, v oboch prípadoch bola diagnostikovaná endometrióza, druhú operáciu som mala v septembri 2013. Už vyše roka mám 12-15 dňovú menštruáciu, krvácanie je slabé (cyklus 28 dní). Myslela som, že to súvisí s cystou ale ani po operácii sa tento stav nezmenil. Všetci lekári, ktorým som sa doteraz sťažovala tvrdili, že to súvisí s endometriózou ale nikto to neriešil. Inak zdravotne som momentálne v poriadku, posledný ultrazvuk som absolvovala asi pred mesiacom, hormonálny profil mám tiež v poriadku. Existuje niečo, čím môžem dať svoju menštruáciu do poriadku? Nemôže byť takýto stav príznakom nejakého ďalšieho problému, ktorý by mi bránil otehotnieť, keďže sa snžím o bábätko?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bohužiľ, nedám vám inú odpoveď akú vám dali lekári predtým. Dlhá menštruácia je naozaj veľmi pravdepodobne spôsobená endometriózou, ktorá hoci bola z vajčníka odstránená, môže sa nachádzať ešte inde v malej panve, čo spôsobuje spomínaný charakter menštruácie. Otehotnieť s anamnézou endometriózy môže byť náročnejšie. V prípade, že sa vám nebude dariť dlhšiu dobu ako 6 mesaicov odporúčam navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.

Podobné otázky

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Jefa

    Dobru deň mám 45 rokov menzes som mala 4 dní na piaty deň som mala slabý ružový výtok ktorý ku večeru prestal úplne.6 deň nič v pohode. A 7 deň sa objavila krv . Chcem sa spýtať čím to môže byť.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. V období premenopauzy sa podobné situácie môžu stavať. Súvisí to najčastejšie s hormonálnymi hladinami. Je vhodné si to odsledovať. Ak špinenie ustane do 2 - 3 dní, odsledujte si to v ďalšom cykle. Ak by však špinenie prerástlo do krvácania, ktoré by trvalo niekoľko ďalších dní, je určite potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Dlha menštruácia

    , Autor: simqa

    Dobrý deň
    chcela by som sa opýtať do koľko dni zastaví dicynone menštruačné krvácanie. Užívam ho už 5 deň a zatiaľ nič.
    Menštruáciu už mám skoro 2 týždne. Vopred dakujem za odpoved,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Dicynone slúži na zmiernenie krvácania. Ak je príčina krvácania iná, najčastejsie mechanická, Dicynone nezastaví krvácanie a bude potrebné realizovanie inštrumentálne vyčistenie dutiny maternice. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, ani nálezy, či ďalšie okolnosti a informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní krvácania, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne nasmeruje do nemocničného zariadenia.

  • Nepravidelná a dlhá menštruácia

    , Autor: Evina04

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať čo je vhodné na nepravidelnú, dlhú a silnú menštruáciu. Po dlhých rokoch trápenia som si dala krúžok Teyla. Tabletky užívať nechcem. Pravidelnosť sa upravila, dĺžka však len o pár dní, ale intenzita krvácania vôbec. Krvácanie bývalo 10-12 dní, teraz 6-7.
    Ja som už z toho zúfalá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani gynekologické nálezy, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlha menstruacia

    , Autor: LuciaD93

    Dobrý deň.
    Dnes mám 11 deň menštruáciu. Obvykle som mávala 5-6 dni. Tento mesiac prvé 4 dni ako obyčajne 5 deň nič a od 6-11(dnes) po wc utreti vkuse krv na papieri. Cez deň mimo wcto nie je take silne staci mí intimka. Nepríde mi to v poriadku.
    Kramy som dostala 34 deň, 33. Deň som si robila test -negatívny. Cyklus mávam 31-36 dni, nepravidelný.
    V pondelok mám ísť ku gynekologičke nakoľko sa už dlhsie snažíme o dieťa. Tak jej to spomeniem ale chcela som sa trosku ukľudniť že prečo sa to deje.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia, či krvácania môže byť viacero. Bez vyšetrení sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa objednania. Na základe vyšetrení následne určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Teta Iva

    Dobrý večer pán doktor. Menštruáciu som mala dostať 1.10. ni meškala mi 6 dni na 7 som som mala hnedé spinenie trvalo 2 dni na tretí deň (8.10.) som mala slabé krvácanie a to trvá do dnes. 13.10. Som bola u svojej gynekologicky a v ten deň mi vyšiel pozitívny tehotenský test to bol už 3. No povedala mi že to nevyzerá na tehotenstvo a že mám normálne menštruáciu. Snažíme sa o bábätko a pohlavný styk sme mali naposledy 26.9. Viete mi prosím povedať prečo mám také dlhé krvácanie? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenstvo sa dá za týchto okolností jednoznačne potvrdiť odberom krvi na beta HCG, ak nebolo na USG nič vidieť. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Ak Vám nebolo realizovaný odber krvi na beta HCG, tehotenstvo sa potom vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nepoznám žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, USG nálezy, ani ďalšie okolnosti. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.