Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • silnejsia menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, ani neviem ako zacat vtomto tyzdni som uz mala dostat normalnu menstruaciu, v sobotu sme mali s priatelom pohlavny styk ale uslo to a praskol kondom, isla som si hned kupit escapelle a aj som ju zobrala vecer sme mali oslavu nebolo mi zle ani som nezvracala nic...tabletka zacala zrejma ucinkovat ako mala dostala som menzes v stredu to bolo este len take spinenie a vo svrtok sa to normalne rozbehlo takze mam ju este uz 3 den je trochu silnejsia ale ako nemyslim ze nieco strasne problem vsak je vtom ze od stvrtku sa citim nejak slabsie hlavne mam take slabsie nohy az niekedy trochu trpli kedze vskole mame taku blbu zimu vsade a preto by som chcela vediet ze co to je ci to prejde a budem sa zas citit silna skoro a ze ci to je tou tabletkou ze ma tak oslabila na nohach kedze menstruacia mi prebieha ...dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    príčina slabosti môže byť rôzna, od únavy, vyčerpania, prechladnutia ale samozrejme môže byť príčinou aj silnejšie krvácanie. Pite dostatok tekutín a skúste si viac oddýchnuť. ak to nebude prechádzať navštívte lekára.

Podobné otázky

  • slaba menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, po vysadeni antikoncepcie mi meskala menstruacia 8 tyzdnov, dalsia meskala iba necele 2 fyzdne, co povazujem za normalne. Pocula som, ze po vysadeni antikoncepcie by mala byt menstruacia silnejsia, u mna je to vsak presne naopak. Krvacanie trvalo iba 1 den, este k tomu 2-3 dni spinenie. Je to normalne alebo je to znakom toho, ze nieco nie je v poriadku?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to jedna z bežných reakcií na vysadenie antikoncepcie. Otázne je aj to aký bol menštruačný cyklus pred nasadením antikoncepcie, väčšinou má menštruácia po vysadení hormonálnej antikoncepcie veľmi podoný charakter. Silnejšia menštruácia po vysadení antikoncepcie nemusí byť pravidlom, závisí od reakcie vaječníkov a mnohých ďalších aspektov.