Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • meskaju mi

    , Autor: nka13319

    dobry deň chcela by som sa vas opytat ci je normalne ze my cyklus meska uz 14 dni. nechcem ist na gynekologiu. robila som si aj tehotensky test a vysiel mi negativny. beriem aj lieky na stitnu zlazu. podla vas mala by som ist s tym ku lekatovi alebo este pockat. prajem pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    doporučujem zopakovať tehotenský test, ak nebudete tehotná a menštruácia vám chodí do teraz pravidelne, môžete ešte týždeň počkať. Ak menštruácia napriek tomu nepríde bude vhodné navštíviť lekára.

Podobné otázky

  • Norethisteron zentiva

    , Autor: Slavikkk

    Dobry den, pan doktor, po poslednej ceste sa mi oneskorila menstruacia a nakolko ma caka v blizkej dobe znova cestovanie, mozem si ju tymito tabletkami oddialit? Meskaju mi uz vyse tyzdna, dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám menštruácia mešká už týždeň, neviem, či má zmysel užívať Norethisteron za týchto okolností. Norethisteron sa odporúča začať užívať minimálne 4 - 5 dní pred očakávanou menštruáciou. Je celkom reálne, že ak začnete tabletky užívať, sa Vám práve naopak krvácanie spustí.

  • Meškajúca menštruácia 7 dní po prvom styku

    , Autor: tessie13

    Dobrý deň, prosím, vedeli by ste mi pomôcť?
    Začiatkom júla som mala s partnerom prvýkrát pohlavný styk - použili sme kondóm, ktorý sa nepretrhol - partner sa spravil mimo mňa. Na ďalší deň som dostala menštruáciu, ktorú som mala dostať až o pár dní neskôr. Odvtedy som pohlavný styk nemala a menštruáciu som mala dostať na prelome júla a augusta. Meškajú mi moje dni už týždeň a samozrejme som v strese, či náhodou nemôžem byť tehotná. Je to normálne ak mi po prvom styku meškajú moje dni tak dlho? (Niekedy mi meškávajú 2-3 dni) Alebo je nejaká šanca, že by som bola tehotná? Alebo čím môže byť zapríčinené meškanie menštruácie?
    Vopred ďakujem za odpoveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Začatím pohlavného života nastávajú v tele ženy isté zmeny, najmä hormonálne, čo sa môže prejaviť aj na pravidelnosti cyklu. Na menštruačný cyklus však môže mať vplyv viacero faktorov. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehu

    , Autor: Kajuska11

    Dobry den moze ukazat hcg z krvi aj na 4 den tehotenstvo ?meskaju mi 4 dni bola som na ultrazvuku nic nevideli zobrali mi hcg z krvi boli negativne len som prekvapena ze moze hcg z krvi hned ukazat tehu?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, hodnota beta HCG v krvi je najspoľahlivejšia v diagnostikovaní tehotenstva. Štyri dni meškajuca menštruácia neznamená štvrtý deň tehotenstva, ale druhý, či tretí týždeň tehotenstva. V prípade, že bolo u Vás beta HCG negatívne, nie ste tehotná.

  • Pomoc po sexe

    , Autor: Tomto

    Dobrý deň chcem sa opýtať ohľadom sexu mala som s priateľom sex všetko ako vždy chránený sex mal kondom na sebe ležal na mne a urobil sa do kondomu potom na další krát som bola na nom a urobil sa znovu do kondomu pozerala som kondom nebol deravý jedine keď som bola na nom sa vrch trocha zosuchol a nebol na žaludi dal sa dole mohlo sa prosím vás stať že sa semeno dostalo do mna ?..A ďalšia vec že bol bez kondomu okolo mojej vaginy a sa obtieral okolo noch mojich a tai nemohol ma oplodniť ???Lebo mám dostať kramy a meškajú mi už 8den poraďte čo robiť mám aj výtok a zatiaľ stále nič ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Uvedeným spôsobom sa otehotnieť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si môžete realizovať tehotenský test, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajú mi

    , Autor: gabi369

    Dobrý večer
    Menštruácia mi mešká 5 dní. Mám slabé bolesti ale krvácanie stále nikde. Asi pred týždňom sme mali s priateľom nechránený sex. Uistil ma, že si dával pozor a stihol to včas, no ja mam stále pochybnosti. V ten istý deň (piatok) večer som odišla na výlet na pyrenejsky poloostrov a menštruáciu som mala dostať o 2 dni. Napadlo ma tiež či to nemá čo robiť s cestovaním, zmenou prostredia a klími. Dnes je to už 33.deň. Mám 17 a keďže som doteraz nemala žiadne problémy, u gynekológa som ešte nebola. Taktiež sa veľmi bojím a neviem čo mám robiť, je to pre mňa úplne nové. Prosím o nejaké rady, ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Menštruačný cyklus však ovplyvňuje do veľkej miery stres, ako aj zmena prostredia, či cestovanie. Odsledujte si to, ak sa nedostaví menštruácia do 14 dní, urobte si tehotenský test.