Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • nepravidelna menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.som 4mesiac po porode.rodila som prirodzene.ked ze som kojila kratko,uz nekojim hned po sestonedeli ako mi prisla prva menstruacia(kt.trvala 4tyzdne,uz som mala dostat dalsiu a tato mi akurat koncila) som zacala so suhlasom mojho gynekolga brat antikoncepciu DAYLETTE.dalsi mesiac som dostala menstruaciu normalne a trvala asi 4-5dni...a tento mesiac mam este na tyzden antikoncepciu do dalsej menstruacie a mensruaciu som dostala vcera a vlastne o tyzden skor.a tabletky berem pravidelne a ani raz sa mi nestalo ze by som zabudla uzit tabletku..mohli by ste mi rosim poradit,preco mi mohla prist menstruacia o tyzden skor pri brani antikoncepcie?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ako som tu už viac krát spomínala, je to kvôli hormonálnej instabilite - nerovnováhe hormónov, ktorá spôsobuje nepravidelné krvácanie aj napriek antikoncepcii.

Podobné otázky

  • Nepravidelna menštruácia po pôrode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem
    Som takmer 5 mesiacov po pôrode
    Prvú menštruáciu som dostala takmer po 3 mesiacoch trvala len 2 dni. Ďalšia prišla po 14 dňoch. Potom po 21 dňoch ta bola na začiatku veľmi silná. Posledná prišla po 27 dňoch.
    Teraz je už 30 deň a nič. Tehotenský test je negatívny.
    Môže to byť takéto nepravidelne po pôrode prosím vás. Bojím sa že je to niečo vážnejšie. Čo ma ešte napadlo ze mám možno znovu e coli môže to byť aj preto?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nie je ničím výnimočným, že po pôrode je menštruačný cyklus nepravidelný. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Nemusí sa jednať o nič vážne. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nepravidelna menstruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, je problém, resp. treba riesit, ak 19 rocna dcera ma este stale nepravidelnu menstruáciu - t.j. kazdy 2. alebo 3. mesiac. Dcera je vysoka, sportovy typ, v poslednom case aj viac stresovala - maturita, prijimacky... Napr. teraz v juli mala iba 2 dnove krvacanie (?) / spinenie : tmavohnedu az ciernu krv..
    Co to znamena, z coho to moze byt? Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak dcéra nemá žiadne iné ťažkosti, nepravidelná menštruácia je za týchto okolností pomerne normálna a častá. Ak by chcela menštruačný cyklus upraviť, dá sa nasadiť hormonálna antikoncepcia. Spomínané dvojdňové špinenie mohlo byť ovulačné špinenie. Keďže však nepoznám žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, všetky informácie ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštíviť obvodného gynekológa.

  • Nepravidelná menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám problém s nepravidelnou menštruácou po pôrode. Porodila som v októbri a v januári som dostala prvykrát menštruáciu a doteraz ju mám tak, že mi mešká aj týzdeň, potom 3 dni, 5 dni a raz mám slabú, že krvácam 3 dni, inokedy 8 dní mám silnú menštruáciu až sa mi točí hlava a nemôžem ísť ani na prechádzku. Už je koniec júla a zdá sa mi to dlho od pôrodu. Je to normálne? PS: pred tehotenstvom som mala menštruáciu presne na deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepravidelná menštruácia po pôrode, najmä ak žena ešte kojí, je pomerne častá. Ak už nekojíte, príčin nepravidelného cyklu môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť, keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezy ani okolnosti. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať potrebné vyšetrenia a následne určiť ďalší postup.

  • Nepravidelná menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    menštruáciu mám od 15 rokov (momentálne mám 24) od začiatku mám menštruáciu nepravidelnú a bolestivú. Zhrnutie za posledný rok: 43,33,28,41,37,33,29,29,41,34,38. Chodím na pravidelné gynekologické prehliadky. Moja otázka znie nie je potrebné mi spraviť hormonálny profil? Alebo bolo by riešením užívať antikoncepciu? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť viacero. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, USG nálezy, ako aj výsledky preventívnych prehliadok boli v poriadku a neplánujete v dohľadnej dobe tehotenstvo, ideálnym riešením je nasadenie hormonálnej antikoncepcie na úpravu menštruačného cyklu. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Nepravidelná menštruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    mám 32 rokov a posledné 3-4 mesiace mám problém, že sa mi predlžuje menštruačný cyklus až na 35-40 dní. Doteraz som mala okolo 28 dní. Je to v poriadku? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností, stres, užívanie liekov, ... Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe výsledkov vyšetrení určí možnú príčinu a stanoví ďalší postup.