Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. S partnerom sme mali sex 31.12. 2012. Stala sa nehoda a tak som si po 38 hodinách dala Tabletku Po. Neskôr 5.1. 2013 som si spravila tehotenský test Gravitest a ten mi vyšiel myslím že pozitívne, nie som si ale istá, tá druhá čiarka bola veľmi slabá a hned na to som si išla kúpiť další, lekarníčka povedala že je najlepší (RapiClear) a ten mi vyšiel úplne negatívny, bez žiadneho náznaku druhej čiarky. Lenže mám problém, pretože moja menštruácia je ešte nepravidelná a teraz ma niekedy pichne alebo pobolieva dole v podbrušku. Mám to brať ako začiatok tehotenstva alebo mi len Tabletka Po úplne dobrehadzovala cyklus? Vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    spoľahlivosť tabletky Po je relatívne vysoká, preto nepredpokladám, že by ste mohli ostať tehotná. Tabletka "po" však veľmi často spôsobuje poruchy menštruačného cyklu. Preto omeškanie alebo inú nepravidelnosť by som pripisovala jej účinku skôr ako tehotnosti.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň..chcela som sa opýtať.Menštruaciu som mala normalne 6dní po nej stale špiním 5dní občas mam bolesti v podbrušku.Tehotná určite niesom.Čim to môže byť?Včera som si dala červ.vino a spustila sa mi zasa niečo ako menštruacia.Moja doktorka ma fovolenku.Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa však jednať o žiaden problém. Niektoré ženy začínajú menštruáciu pár dňovým špinením, po ktorom nasleduje niekoľkodňové krvácanie a menštruácia končí opäť pár dňovým špinením. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám eventuálne vie nasadiť liečbu na úpravu menštruačného cyklu, prípadne sa dá nasadiť hormonálna antikoncepcia, ktorá by krvácanie zmiernila iba na pár dňové špinenie.

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň..chcela som sa opýtať.Menštruaciu som mala normalne 6dní po nej stale špiním 5dní občas mam bolesti v podbrušku.Tehotná určite niesom.Čim to môže byť?Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa však jednať o žiaden problém. Niektoré ženy začínajú menštruáciu pár dňovým špinením, po ktorom nasleduje niekoľkodňové krvácanie a menštruácia končí opäť pár dňovým špinením. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Koniec PMS

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor. Ja som tu písala ohľadom môjho nepravidelného cyklu . Dnes je 43 deň a stále som nedostala menštruáciu. Od utorka do včera som mala silné bolesti v podbrušku a bolesti pŕs. Dnes má už nebolí nič, no menštruácia stále nie je. Myslíte že príde v najbližších dňoch? Tehotná by som byť nemala keďže styk je s kondómom a test negatívny. Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak menštruácia sa môže dostaviť v najbližších dňoch, ale aj nemusí. Odsledujte si to. Ak nie ste tehotná, čo za predpokladu chráneného pohlavného styku nepredpokladám, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie menštruáciu vyvolať.

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 42 deň môjho nepravidelného cyklu a zároveň tak 5den čo pociťujem bolesti v podbrušku a mám citlivé prsia, deň čo deň je bolesť silnejšia a vždy si myslím že to už prišlo ale stále nič. Väčšinou mi na vyvolanie pomáha sex. No ani to nezabralo ani neviem čo ešte viac mám robiť. Už som konečne vyzdravela a dnes som sa opäť zobudila s herpesom a kašľom. Každý krát mám pocit že som už dostala a stále nič. Mám však biely výtok, hustý až tak mliečnej farby. Môže to niečo znamenať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin výtoku môže byť viacero. Nie každý výtok z pošvy je patologický. Keďže nepoznám žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, ani všetky okolnosti. takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nepravidelný cyklus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 42 deň môjho nepravidelného cyklu a zároveň tak 5den čo pociťujem bolesti v podbrušku a mám citlivé prsia, deň čo deň je bolesť silnejšia a vždy si myslím že to už prišlo ale stále nič. Väčšinou mi na vyvolanie pomáha sex. No ani to nezabralo ani neviem čo ešte viac mám robiť. Už som konečne vyzdravela a dnes som sa opäť zobudila s herpesom a kašľom. Brala som tento mesiac silné antibiotiká dvakrát plus ďalšie lieky proti bolesti. Môže to byť práve tá choroba ktorá by akoby bránila k spusteniu menštruácie? Tehotenské testy som si robila tri a všetky negatívne z ranného moču, styk mám vždy chráneny kondómom. PMS mávam každý cyklus no väčšinou mám bolesti tak dva dni pred a potom sa to spustí, teraz stále nič. Som už zúfalá. Ku gynekologicke môžem ísť najbližšie až 11.9 .
    Ďakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, choroba, užívanie antibiotík, liekov, stres, pokles imunity, to všetko má vplyv na menštruačný cyklus a môže spôsobiť jeho znepravidelnenie. Za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Spomínané prejavy PMS môžu trvať aj niekoľko dní, aj týždeň. Odsledujte si to. Menštruácia sa ďalšie vyvolať podaním injekcie cestou Vášho obvodného gynekológa. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.