Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Časté zápaly v pošve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Už asi 6 rokov trpím na zápaly v pošve. Už som zúfalá, neviem čo ďalej. Mám 25 rokov a chcem mať bábätko ale ako keď odmietam sex s partnerom lebo sa bojím že budem mať zas zápal. Vždy keď idem ku gynekologicke, urobí mi stery vždy tam vyjdú e-colli raz predpár rokmi mi vyšla ureoplazma ale to sa už preliečilo. Partner sa preliečil 2x aj keď mu nič nenašli. Snažím sa nekúpať na kúpaliskách, nesadať si na verejné WC, nejesť sladké, nepiť alkohol, nosím vložky ktoré sú bez parfumácie, dokonca už ani nohavičky nenosím lebo to ma tiež dráždi, utieram sa z predu do zadu aby som si tam nezaviedla nejaké baktérie z konečníka . Doktorka mi dala zakaždým macmirror tablety do pošvy zabralo len cca na 2 týždne, potom som mala polygynax ten vôbec nezabral, rosalginove vypláchy mi tiež vôbec nerobili dobre. Bola som dokonca aj na alergických a imunologických testoch a s tej strany som úplne v poriadku. Prosím veľmi o pomoc. Dokonca mám aj teraz pálenie a mierne svrbenie v pošve k mojej doktorke sa dostanem až v piatok lebo až vtedy ordinuje, tak som išla zatiaľ do lekárne tam mi predali canesten 1 tabletu do posvy ktorá pomohla možno na pár hodín a večer zas to iste a potom som si kúpila gynimun rapid ktoré budem používať po macmirror kreme do posvy, ktorý som mala ešte doma nerozbaleny ale dávam si ho druhý deň a tiež necítim žiadnu zmenu. Ďakujem veľmi pekne za pomoc a odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, častým užívaním lokálnych antibiotík a antimykotík dochádza k porušeniu vaginálnej mikroflóry, čo môže viesť ku vzniku bakteriálnej vaginózy. Odporúčam si dlhodobo aplikovať vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním a uvidíte. Stav by sa mohol zlepšiť.

Podobné otázky

  • Zápal pošvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mávam časté zápaly v pošve a sním aj časté nutkanie na močenie, tlak v podbrušku a nepríjemný pocit ze mi zasa treba močiť a mierne pálenie na konci mocenia. Pan doktor mi často predpisuje jednorazový prášok na močové cesty a vaginálne tablety polygynax. Teraz som mesiac po laparoskopii, liečim sa na endometriozu visanne a tiež mi odobrali vajcovody. Momentálne mám zápal v pošve a vkladám si polygynax. Moja otázka znie, je normálne ze zo mňa nič nevyteka, myslím vaginálne tablety, pred tým som stále musela mať intimku koli znečisteniu a teraz vôbec nič,a ešte jedna otázka, co by som koli prevencii mala užívať, či už výživové doplnky alebo vaginálne dlhodobejšie. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri dlhodobejších a opakujúcich sa urologických problémoch je vhodné realizovať urologické vyšetrenie, kde Vám aj vyšetria cievkovaný moč. Čo sa týka vaginálnych infekcií, preventívne je vhodné si realizovať aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. V lekárni Vám poradia. Pri pretrvávaní gynekologických ťažkostí bude potrebné realizovať výter z pošvy na kultiváciu, pri negatívnom kultivačnom vyšetrení a pretrvávaní ťažkostí doplniť stery na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy a trichomonas vaginalis.

  • Zápaly

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer prajem, ja by som sa chcela informovať...poprosiť o radu. Neustále od 17r mávam časté zápaly v pošve striedavé so zápalom mechúra. Raz jedno raz druhé prípadne niekedy dokonca aj oboje naraz.
    Dali mi dlhodobú liečbu urovaxom neustále antibiotiká, vaginálne čípky...zmenila som aj gynekologičku. No stále sa to opakuje je to každý mesiac niekedy aj 2x do mesiaca :( stále blbý pocit niečo nie dobre. Neviem si už s tým rady a mám pocit že to už nikdy neprejde :( vyskúšala som aj rady od báb vložky tiande a pod. Stále sa to vracia. Mám 26 rokov. Viete mi prosím poradiť, či ste sa s tým stretli prípadne nejaké rady čo ženám pomohlo? Naštudované z internetu mám už všetko hiegienu a pod všetko dodržiavam, bavlnené nohavičky...voľné oblečenie a stále sa to vracia. Ďakujem veľmi pekne za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o bakteriálnu vaginózu, teda porušenie vaginalnej mikroflóry, ktorá sa opakovaným užívaním antibiotík len prehlbuje. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a čo je dôležité, užívajte vaginálne probiotiká, ktoré napomôžu obnoviť vaginálnu mikroflóru.