Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,451 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vaginálny herpes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, bojujem už od nedele s genitálnym herpesom. Od pondelka použivam mastičku acyclovir a kombinujem to so sudocremom. v pondelok som mala malinke pluzgieriky, vcera 3 take vacsie a dnes registrujem ako keby puknuty pluzgier bez kožičky len take červene rozranene. je pravdepodobne ze sa to hoji a masticky zaberaju?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto bez videnia nálezu a poznania všetkých informácií je veľmi tažké sa objektívne vyjadriť. Po dvoch dňoch užívania liečby je však skoro sa vyjadriť k úspešnosti liečby. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • E coli

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem, koncom mája mi bola robená kyretáž pre missed ab. Mesiac na to, po normálnej menštruácií som mala ružovkastý krvavý výtok a silné svrbenie a pálenie pošvy. Nález: staphylococcus epidermidis, Escherichia coli (masivne). Citlivé: ampicilín, cefalotin, gentamicin, nitrofuarantion, trimetoprim a sulfonamid, ampicilin a sulbaktam, ciprofloxacin, chloramfenikol, tetracyklin. Velmi tomu nerozumiem, co to znamena. Nebolo mo to vysvetlene, kedze som bola len na pohotovosti a vysledky mi len dali papierovo. Vybrala som macmiror a beriem probiotika vaginalne. Okrem toho mam v posve biele fliaciky, tie som uz skor spozorovala a teraz mi aj praskol asi lebo jeden je fialovy. Moze to byt mykoza? Alebo je to nieco horsie, zlakla som sa ci nejde o vaginalny herpes ale podla obrazkov to tak nevyzera. Je to skor ako biely povalak fliacik. Vytok mam uz normalny, svrbenie ustupilo. Na flaky si davam canesten krem. Ďakujem za vysvetlenie a pomoc pri moznostiach dalsej diagnostiky a liecby. S pozdravom. Radka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, poľa výsledku citlivosti z kultivačného vyšetrenia ste si aplikovali vhodnú liečbu, Macmiror by teda mal byť účinný. Aplikáciou vaginálnych probiotík ste si tiež určite pomohli. Čo sa týka spomínaného fliačika, bez videnia nálezu sa takto nedá bližšie objektívne vyjadriť. Príčin môže byť viacero. Nevylučujem, že sa môže jednať aj o candidózu. Je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí o čo sa jedná a stanoví ďalší postup.

  • Genitalny herpes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý podvečer. Vyhodil sa mi Vaginálny herpes po 13 rokoch našťastie v menšom. Som tehotná, termín mam 13.1.21 chcem sa spýtať ci je to nebezpečné a co si na to môžem dávať. Používam zubnú pastu ktorá mi to vysušuje lebo môj gynekológ mi nič na to nedal.Pri pozeraní mi to rozsuchal tak sa mi to trochu rozšírilo, ale potieram tou pastou tak to vyzerá lepšie. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, genitálny herpes je nebezpečný hlavne v čase pôrodu. Zvýšte dávku vitamínov, gynekológovia zvyknú predpisovať Herpesin. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.