Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Biely vytok

    , Autor: LaVra

    Dobrý deň, mám otázku, mám veľmi biely výtok, podbursko ma nebolí, pocit pálenia pri močeni mám len občas, nechcem čítať google a všetko okolo toho, konzistencia výroku je skôr taká hustejšia ale je toho naozaj veľa.. teraz už až tak nie ale asi dva týždne dozadu toho bolo vela.. skúšala som aj Canesten Gyn tabletu a masticku.. ale výtok síce je stále biely ale nie je ho az tak vela, napríklad pri pohlavnom styku občas cítim taký jemný pach.. bojím sa čo to môže byť viete mi poradiť prosím?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pošva aj za normálnych okolností produkuje sekrét, ktorý môže byť belavej farby. Nemusí sa jednať o patológiu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom. Odsledujte si to. Vhodná je aj kúra vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúci menzes

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, užila som tabletku po, už tri dni mi mešká menštruácia no dnes som nafúknutá a mám relatívne silné biely výtok. Mám to riešiť s gynekologickou? Prípadne čo by to mohlo znamenať? Tabletka bola uzita do dvoch hodín tri dni po menštruácii minulý mesiac. Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Užitie núdzovej antikoncepcie so sebou prináša riziko vedľajších, či nežiadúcich účinkov, medzi ktoré patrí najčastejšie znepravidelnenie menštruačného cyklu, pocit nafúknutia, nepravidelné krvácanie, pobolievanie v podbrušku, … Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • vaginóza + vaginálny výtok

    , Autor: jaja117

    Dobrý deň, trápi ma neustála vaginóza a s tým spojený biely výtok (zo steru zistený gardnerella + prevotela bivia) ostatné veci negatívne. Dostala som na to 12dní fluomizin. Po dobratí fluomizinu prišlo strašné svrbenie a pálenie (bol pokoj dva dni) je možné že som z tých tabletiek dostala mykózu?

    Dala som si 1tbl Canesten + krém (sebe aj partnerovi lebo mal začervenanie penisu, mohla sa aj jemu takto prejaviť mykóza?)

    Môže zo mňa ešte aj na druhý deň tá tabletka "vychádzať"?

    (Už mám okrem toho spravené výtery snáď na všetko cez kvasinky, chlam, myko, urea ..atď všetko je negatívne a problémy mám stále)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, prejavy mykózy mohol mať aj partner. Postupovali ste správne. Môže sa u Vás jednať o tzv. bakteriálnu vaginózu. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré je najlepšie si aplikovať do pošvy večer pred spaním. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Biely výtok

    , Autor: AdaAda3

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či je v poriadku biely výtok po pohlavnom styku, ktorý bol pred 3 dňami. Užívam antikoncepciu, takže nechránený styk. Výtok je hustý, biely, nachádzajú sa v ňom menšie hrudky. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o normálny výtok, ktorý pošva produkuje, aj pri užívaní hormonálnej antikoncepcie. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Vytok

    , Autor: Luculka

    Dobrý deň a chcem sa spýtať kebyže náhodou mam tu vaginálnu infekciu je možné že mi z toho meškajú kramy a mam taký biely vytok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to jedna z možností, ktorých však naozaj môže byť viacero, od tehotenstva, hormonálnej nerovnováhy až po cystu na vaječníku …

  • Vytok

    , Autor: Luculka

    Dobrý deň ale ta menstruacia mi meškala už aj pred tým ako som začala užívať tie lieky čiže ona mi meškala aj pred užívaním liekov ako som spomínala vyššie začalo to takým svrbením zo spodu potom meškaním menštruácie a do toho ten biely vytok a do dnes sa mi menstruacia nedostavila ktomu som začala mať bolesti prsníkov a strašne bývam unavená a mam zmenu vykyvy nálad a chcem sa spýtať viete mi povedať či sa také príznaky nezačínajú keď mam mykozu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že máte vaginálnu infekciu, prípadne aj infekciu vnútorných pohlavných orgánov. Nepoznám ani ďalšie okolnosti a informácie. Bez vyšetrenia sa Vám naozaj neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak chcete problém riešiť, návšteve gynekológa sa nevyhnete.