Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,638 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Opakované zápaly

    , Autor: Nina.*

    Dobrý deň, opakovane už asi 4 mesiac mám zápaly v pošve, gynekologička mi dala len antibiotiká ktoré mi nerobili dobre väčšinou som mala nežiaduce účinky.
    Tentokrát keď som bola na kontrole my dala Biseptol 480, aby som to doliečila. S mužom sa snažíme o bábätko, a veľa som aj študovala, že Biseptol nie je vhodný pri tehotenstve. Chcela by som sa teda spýtať, že či môžem ten Biseptol, alebo by ste mi vedeli poradiť niečo iné, čo nie je tak škodlivé. Prípadne čo by som si mohla kúpiť, aby sa mi tie zápaly alebo mykozy opakovane nevracali.

    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, liečba vaginálnych infekcií sa dáva cielene podľa výsledku kultivácie a citlivosti vykultivovanej baktérie, prípadne pri pretrvávaní ťažkostí aj pri negatívnom výsledku základného kultivačného vyšetrenia sa realizujú rozšírené výtery na mikrobiologické vyšetrenia. Počas liečby vaginálnej infekcie nie je vhodné praktizovať pohlavný styk, ani sa pokúšať otehotnieť. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • ureaplazma a tehotenstvo

    , Autor: lucida

    dobrý deň,
    v minulosti sme boli s manželom liečení na ureaplazmu. trápia ma tiež opakované zápaly pošvy /určite nejde o bežné výtoky/, môžu byť spôsobené ureaplazmou?
    rodila som predčasne v 34tt., či som ju mala aj počas tehotenstva neviem. plánujeme druhé dieťa, preto nechcem nič podceniť. mám si daťspraviť testy na ureaplazmy? na preventívnej prehliadke mi robené neboli aj keď som gynekológovi moje problémy spomínala. ďakujem vám veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak plánujete znova tehotenstvo tak určite doporučujem dať si urobiť kontrolné odbery.