Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Opakované zápaly pošvy

    , Autor: bb636

    Dobrý deň pán doktor!
    Poradili ste mi použiť Rosalgin/Cloginom, ešte som to neurobila, ale svrbenie sa mi zmiernilo ( je v oblasti ohanbia) a opuch zmizol. Je ešte potrebné použiť výplach, alebo bude stačiť Canesten krém a vaginálne probiotiká? Keď mám ešte použiť výplach, tak asi koľko krát? Bude stačiť 1x alebo 5x?

    Ďakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výplach si realizujte raz pred začatím kúry vaginálnymi pribiotikami. Zvonku si môžete natierať Canesten krém. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Opakované zápaly pošvy

    , Autor: bb636

    Dobrý deň pán doktor.
    Chcem sa s Vami poradiť ohľadom častých gynekologických problémov (zápaly, kandidóza,...).V priebehu polroka sa mi už 3x objavilo svrbenie alebo opuch ohanbia. Prvé dva razy to bolo po používaní ATB, ale tentokrát sa mi to objavilo hneď po menštruácii ( svrbenie a opuch okolo vstupu do pošvy).Objavilo sa mi to tesne pred víkendom, tak som cez víkend aplikovala Canesten GYN Kombi. Ešte cítim jemné svrbenie a jemný opuch. Chcem kontaktovať svojho gynekológa, nevadí že som už použila Canesten? Alebo čo by ste mi Vy odporučili?

    Vopred ďakujem za odpoveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a aplikuje si aspoň desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Užitím Canestenu ste nič nepokazili. Pri pretrvávaní ťažkostí však bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám urobí výter z pošvy a na základe výsledkov nasadí potrebnú liečbu.

  • ureaplazma a tehotenstvo

    , Autor: lucida

    dobrý deň,
    v minulosti sme boli s manželom liečení na ureaplazmu. trápia ma tiež opakované zápaly pošvy /určite nejde o bežné výtoky/, môžu byť spôsobené ureaplazmou?
    rodila som predčasne v 34tt., či som ju mala aj počas tehotenstva neviem. plánujeme druhé dieťa, preto nechcem nič podceniť. mám si daťspraviť testy na ureaplazmy? na preventívnej prehliadke mi robené neboli aj keď som gynekológovi moje problémy spomínala. ďakujem vám veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak plánujete znova tehotenstvo tak určite doporučujem dať si urobiť kontrolné odbery.