Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Po kyretazi

    , Autor: Lucia7933

    Dobry den,

    mam otazku, od kedy je povoleny pohlavny styk po kyrazi? (zatial stale nebol)
    Kyretaz bola po missed abortion v 10tt.
    o 3 dni to bude uz 6 tyzdnov od zakroku.
    Prva menstruacia uz bola, kontrola po nej taktiez kde moja Dr. potvrdila ze vsetko je v poriadku.
    A este sa chcem opytat na pouzivanie tamponov pri dalsej menstruacii, je to uz bezpecne?
    alebo sa este odporucaju vlozky ako pri 1.menstruacii?

    Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pohlavný styk mať môžete, dávajte si však pozor na otehotnenie. Môžete používať aj tampóny.

Podobné otázky

  • Kyretaz a tabletka po

    , Autor: Krajcikova

    Dobrý deň. Som 18 dní po kyretazi. Gynekológ mi včera povedal, že je všetko v poriadku a že aby som sa nezľakla, že mi príde menštruácia 20 októbra a možno aj po tomto dátume. Včera sme mali s manzelom pohlavný styk a zrejme mu náhodou aj niečo ušlo. Bojím sa, nechcem otehotnieť. Je možné že z toho teraz otehotnieť, aj keď som 3 týždne po kyretazi? Viete mi prosím odpovedať? Neviem či som už mala ovulaciu, mám si dať tabletku PO? Môžem mi ťa tabletka teraz dáko ublížiť?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, rozhodnutie užiť tabletku núdzovej antikoncepcie je len na Vás. V takomto včasnom pooperačnom období je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá, ale nedá sa vylúčiť, že došlo medzičasom k ovulácii. Užitím tabletky hormonálnej antikoncepcie sa Vám s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodí menštruačný cyklus. Nedá sa to však s istotou potvrdiť.

  • Kyretaz a sex po nom

    , Autor: Krajcikova

    Dobrý deň. Som 18 dní po kyretazi. Gynekológ mi včera povedal, že je všetko v poriadku a že aby som sa nezľakla, že mi príde menštruácia 20 októbra a možno aj po tomto dátume. Včera sme mali s manzelom pohlavný styk a zrejme mu náhodou aj niečo ušlo. Bojím sa, nechcem otehotnieť. Je možné že z toho teraz otehotnieť, aj keď som 3 týždne po kyretazi? Viete mi prosím odpovedať?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, tehotenstvo nie je v prípade nechráneného pohlavného styku vylúčené aj takto krátko po zákroku, ak už došlo k ovulácii. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvacanie po kyretazi

    , Autor: Krajcikova

    Dobrý deň. V stredu som podstúpila kyretaz. Po kyretazi a aj nasledujúci deň ( štvrtok) som len spinila. V piatok podvečer som silnejšie krvácala ( zakrvacala som celú vložku). V noci nič a ráno a celý ďalší deň zase krvacam plus má pobolieva aj podbrusko. Je to normálne?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, či slabšie krvácanie sa môže vyskytovať do týždňa od zákroku. Menštruačné pobolievanie podbruška sa najčastejšie vyskytuje v deň zákroku, či deň po zákroku. Odsledujte si to. Krvácanie na jednu vložku je úplne v poriadku. Takto sa Vám vsi neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realkzovaný.

  • Kyretáž

    , Autor: Giza

    Dobrý deň pán doktor,

    25.8. mi bola robená kyretáž kvôli vysokej sliznici. Zákrok prebehol v poriadku, ale keď som sa postavila po prebudení z postele vyšlo zo mňa celkom dosť krvi. Na základe toho mi boli pichnuté injekcie na zastavenie krvácania a niečo proti zrazeninám. Po príchode domov som krvácala už len mierne, na druhý deň zo mňa vyšla dosť veľká zrazenina a potom už len úplne slabý výtok. Takto to pokračovalo 8 dní vždy len slabučký výtok niekedy hnedší niekedy ružový ale nemala som žiadne bolesti. Dnes na deviaty deň išlo zo mňa trošku červenej krvi a slabo ma sem tam pobolieva v podbrušku. Menštruáciu by som normálne mala dostať zajtra ale čítala som že skôr ako o 4-6 týždňov by prísť nemala. Je to prosím vás normálne? Nemám žiadne veľké bolesti ani iné ťažkosti okrem toho.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po kyretáži je špinenie, či slabšie krvácanie do 7 - 10 dní od zákroku normálne. Dňom zákroku si rátate prvý deň menštruácie, nasledujúca menštruácia by sa mala dostaviť o 4 až 6 týždňov od zákroku. Odsledujte si to. Nepoznám však žiadne bližšie okolnosti zákroku ani ďalšie informácie, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný, kde sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Krvácanie po kyretáží

    , Autor: MariV

    Dobrý deň, som tretí deň po kyretáží - zatiaľ stále slabo krvacam. Kyretáž mi robili spolu s hysteroskopiou - je možné, že by mohli prehliadnuť nejaké zrazeniny? Totiž včera večer zo mňa vypadla väčšia krvavá zrazenina, ktorá mala takú "želé" konzistenciu. Veľmi sa bojím či je všetko v poriadku, nakoľko išlo o opravnú kyretáž, kedze mi zistili po pôrode ešte niekoľko zrazenin, ktore bolo potrebné dostať von. Môžu sa tie zrazeniny vytvárať aj po zákroku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie po zákroku je normálne do 7 až 8 dní od výkonu a malo by mať tendenciu k slabnutiu. Áno, v niektorých prípadoch môže dôjsť aj k uvoľneniu a vypadnutiu krvných koagúl. Keďže však nepoznám žiadne ďalšie informácie a okolnosti pôrodu, ani to, kedy ste rodili, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Samozrejme, pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili a mali aj realizovaný zákrok.