Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Po potrate

    , Autor: Bebe712

    Dobrý večer!
    Som po spontánnom potrate. Začala som 13.5. krvácať ale až 15.5.som potratila. Krvácala som zhruba 9 dní. O 25 dní som dostala menzes dosť silný klasika 5 dní, ale odvtedy prešlo len 5 dní a ja začínam po troche znova krvácať. Respektíve vždy keď idem na toaletu a uzriem sa je tam krv. Môžem mať zasa tak skoro ciklus??? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto je sa veľmi ťažké vyjadriť. Príčin krvácania môže byť viacero. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menštruácia

    , Autor: Annie2307

    Dobrý deň. 2 mesiace po potrate sa dostavila menštruácia, ktorá trvala dlho. Po návšteve gynekológa mi pri USG vyšetrení potvrdil že je všetko v poriadku a dostala som na domov Notheristerol 2x1 po dobu 10 dní, kde sa krvacanie malo zastaviť a po vysadení opäť o pár dní prísť, no nestalo sa to tak. Dnes je to piaty deň od vysadenia lieku a krvacanie nikde, dokonca sa zastavilo aj špinenie. S manželom sme mali aj styk pred prvou menštruáciou, tak moja otázka znie, či je možné tehotenstvo v takom rannom štádiu po potrate. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Čo da týka Norethisteronu, nie vždy je to ideálny liek prvej voľby. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nálezy, ani výsledky vyšetrení, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Rada ohľadom doplnkov

    , Autor: pedriiik

    Dobrý deň pán doktor, minulý týždeň som mala missed abort v 10 tyzdni, môžem sa spýtať Vás ako odborníka pretože sme dostali všelijaké rady kedy sa opäť pokúsiť o ďalšie dieťatko niekto povie 3 mesiace ini nám radia 6 mesiacov počkať, dostali sme odporúčania na Inofolic pre mňa a Folandrol pre partnera je dobre ich začať brat uz teraz skôr kým sa ešte začneme snažiť o pár mesiacov ? Ďakujem krásne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti odporúčam pacientkam po potrate odmenštruovať aspoň dva-tri krát a následne sa snažiť opäť otehotnieť.

  • Potrat

    , Autor: Timka20

    Dobrý deň, 17.1 som mala spontánny potrat ale vyčistila som sa sama krvacala som týždeň.Na kontrole mi povedali že som sa vyčistila krásne a že sa už môžme pokúšať znova o babätko.Menštruacia mi mala prísť 14.2 ale stale ju nemam chcela by som sa opýtať po koľkých týždňoch po potrate mi ma prísť menštruacia alebo je tam možné tehotenstvo ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po potrate sa menštruácia zvykne dostaviť po štyroch až šiestich týždňoch. S plánovaním ďalšieho tehotenstva by som počkal aspoň dva - tri mesiace. Môžete začať užívať kyselinu listovú v dávke 400ug denne. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Injekcie po potrate

    , Autor: simik1903

    Dobry den pan doktor, ja by som sa chcela spýtať, kedy sa má spustit krvacanie po 4 injekciách metherginu. Zostali mi v maternici zvysky po kyretázi, kvoli MA a nerada by som isla na dalsiu kyretaz, ale zatial po injekciach len špiním. Je to v poriadku alebo sa to má spustiť hneď po podaní?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží aj od USG nálezu. Ak sú prítomné v dutine maternice reziduá a špinenie pretrváva aj týždeň, či 10 dní od výkonu, zákroku sa asi nevyhnete. Methergin neslúži na zastavenie krvácania, ale na stiahnutie maternice, čo má podporiť vypudenie krvných zrazenín a tkanív z dutiny maternice. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Potrat

    , Autor: Ninazoja

    Dobrý deň v cera som bola na pohotovosti z dôvodu slabého krvácania 5tt+5 bolo vidieť vak vo veľkosti 8,5mm. Vecer sa už krvácanie rozbehlo naplno boli prítomné aj veľké krvné zrazeniny a silné kŕče, takže podľa všetkého prišlo k potratu. Dnes už krvacam len slabo. Kedy by som mala ísť na ďalšiu kontrolu? Stačí ísť až keď krvácanie prestane?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, či naozaj došlo k spontánnemu potratu, či sú prítomné reziduá po potrate a je nutné maternicu vyčistiť alebo sa maternica vyčistila sama. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.