Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,760 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Priznaky

    , Autor: viki927

    Dobry den, ja som Vam uz s tymto problemom pisala ale pokusim sa Vam to priblizit konkretnejsie ci je mozne byt tehotna ked som uzila tabletkju antiky v obvyklom case na dalsi den som mala pohlavny styk avsak ku veveru som vzala cezeru ale pokial viem vplyv na antikoncepciu to nema odvtedy presli tri mesiace kedy som pohlavny styk nemala, tablety antiky beriem i tak pravidelne a menstruacie dosli ale nie na 2-3 den ale na 4 den pocas vynechania tyzdna uzivania antiky ale priznaky ako nafuknute brucho, tak som so spravila test po troch mesiacoch vysiel negativny teraz ma potrapilo uz aj zvracanie asi dvakrat ... mozem spravit este jeden tehotensky test?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na základe opisu si myslím, že nie ste tehotná. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Tehotenský test si pre vlastný kľud môžete realizovať.

Podobné otázky

  • Poradna

    , Autor: Justina1981

    Dobry vecer chcela som SA opitat bolia ma bradavky niekedy bod brucho. A citim nafukovanie brucho napina pali ma zaha us som unavena stoho neviem is co mam robit mozte mi poradit co to moze bit

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o gynekologický problém. Je však nutné vylúčiť tehotenstvo, opisované príznaky sa v tehotenstve, najmä v I. trimestri môžu vyskytovať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • význam magnézia v tehotenstve

    , Autor: bubulina

    Dobrý deň Pán doktor, prosím Vás, od 25.tt do 31.tt som bola hospitalizovaná pre skracujúci sa krčok , hroziaci predčasný pôrod.Po celý čas mi boli podávané Mg infúzie 3xdenne , aj mg tbl 3x1.Momentálne som 32.tt na mg tbl. 3x1. Dočítala som sa v /skúsenosti v zahraničí/že magnézium by sa nemalo podávať viac ako 7 dní, inak môže spôsobiť následky na kostiach dieťatka, tiež že nezabráni predčasnému pôrodu. Môžu hroziť môjmu bábätku nejaké negatívne následky po pôrode po zdravotnej stránke pre megadávky mg?
    Ďakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je pravda, že v zahraničí sa pri liečbe predčasného pôrodu magnezium veľmi nepoužíva. Štandardne sa používajú infúzie s 2g magnézia. Ak vysadíte magnézium do skončenia 34. týždňa tehotenstva, dieťa by nemalo mať žiadne abstinenčné príznaky.

  • Problemy

    , Autor: Jarkvas

    Dobrý deň, dňa 2.12. Som mala chránený pohlavný styk a od 4.12 do 11.12 som mala ovulacne okno s ovuláciou 8.12 počas tohto obdobia som nebola sexuálne aktívna a mála som počas 8.12-11.12 jemne zafarbený výtok do hnedej sem tam náznak krvi. Čítala som že počas ovulácie to je normálne. Následne dňa 14.12 som mala chránený styk a od dňa 22.12 do 27 som mala mat menštruáciu. Dva dni mi mešká i keď mala som príznaky boľavé prsníky, zhoršená pleť a sem tam bolenie v oblasti krížov. Chcela som sa spýtať môžem tehotenstvo vylúčiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, dva dni meškajúca menštruácia nič neznamená. Je možné, že sa v najbližších dňoch spustí. Ak ste mali chránený pohlavný styk, tehotenstvo je málo pravdepodobné.

  • Menštruacia

    , Autor: Jarkvas

    Dobrý deň,
    Prednedavnom som vám písala ohľadom špinenia počas ovulácie následne ako skončila sa všetko vrátilo do normálu. Počas obdobia kedy neni ovulacia cca 8 dni pred začatím menštruácie som mala chránený pohlavný styk dnes by som mala dostať menštruáciu ale zatiaľ nič mám príznaky PMS či sú to boľavé prsníky alebo zhoršená pleť chcela som sa spýtať z akého dôvodu neni žiadny náznak menštruácie( zafarbený výtok etc) možnosť tehotenstva môžem vylúčiť ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pár dní meškajúca menštruácia je v poriadku. Menštruácia sa nemusí dostaviť vždy presne na deň. Ak už máte predmenštruačné príznaky, je možné, že sa menštruácia dostaví do niekoľkých dní. Odsledujte si to.

  • Enterococus

    , Autor: Mima7890

    Dobry den bolo mi zistene na zaklade kultivaci enterococus faecalis neviem kolko ho mam a nemam ziadne priznaky absolutne je treba brat macmiror ci nie dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, táto črevná baktéria nemá čo robiť v pošve, hoci sa tam pomerne často zanesie. Za niektorých okolností (tehotenstvo) môže spôsobiť problémy. Ak aj nemáte ťažkosti, je vhodnejšie vaginálnu infekciu preliečiť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.