Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,878 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Priznaky

    , Autor: viki927

    Dobry den, ja som Vam uz s tymto problemom pisala ale pokusim sa Vam to priblizit konkretnejsie ci je mozne byt tehotna ked som uzila tabletkju antiky v obvyklom case na dalsi den som mala pohlavny styk avsak ku veveru som vzala cezeru ale pokial viem vplyv na antikoncepciu to nema odvtedy presli tri mesiace kedy som pohlavny styk nemala, tablety antiky beriem i tak pravidelne a menstruacie dosli ale nie na 2-3 den ale na 4 den pocas vynechania tyzdna uzivania antiky ale priznaky ako nafuknute brucho, tak som so spravila test po troch mesiacoch vysiel negativny teraz ma potrapilo uz aj zvracanie asi dvakrat ... mozem spravit este jeden tehotensky test?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na základe opisu si myslím, že nie ste tehotná. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Tehotenský test si pre vlastný kľud môžete realizovať.

Podobné otázky

  • Bolesti v podbrušku

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, 10 dní som brala antibitoiká Doxyhexal(predpísané od dermatologičky na akné, nedostatok ženského hormónu a vyšší testosterón), dostala som menštruáciu a po niekoľkých hodinách som dostala nezvyčajné silné krčovité bolesti v podbrušku, zostala som blédá na odpadnutie a začala som zvracať a prehánať ma.(Pred tým nikdy som nemala takéto príznaky menštruácie). Čítala som vedľajšie účinky zápala hrubého čreva, ale po dobu 10 dní som bola v poriadku až v deň ked som dostala menštruáciu tak som sa chcela spýtať či to mohlo mať negatívny vplyv.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínané ťažkosti patria tiež medzi nežiadúce účinky spomínaných antibiotík, nástupom menštruácie sa mohli v organizme spustiť reakcie vedúce k spomínaným prejavom. Áno, niekedy sa môžu nežiadúce účinky prejaviť až po istom čase užívania, respektíve až po doužívaní. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára. Nemusí sa jednať vôbec o gynekologický problém. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Mozna rakovina?

    , Autor:

    Dobrý deň. Mám 31 rokov, ako 10 ročnej mi prasklo slepé črevo, mala som zápal pobrušnice, kvôli čomu sa mi asi nepodarilo zatiaľ otehotnieť. Pred cca 2 rokmi som začala mať bolesti v podbrušku, krížoch a výtok + svrbenie. Na vyšetrení mi bola nájdená cysta na vaječníku a odporučená operácia ktorú som však absolvovala až po roku od začatia týchto problémov. Operácia trvala 4 hodiny kvôli početným zrastom, odobrali mi aj jeden vajíčkovod a na druhom urobili neostómiu - na oboch bol prítomný sactosalping. Moje problémy to však nevyriešilo, dokonca sa mi to zdá byť horšie. Pridali sa bolesti v slabinách, v noci neviem spávať kvôli bolestiam a na svrbenie už nič nezaberá. Menštruácia býva s dlhodobím špinením a menštruačný výtok zapácha. Napadlo ma ci by nemohlo ísť o rakovinu výstelky maternice? Na poslednom vyšetrení bola prítomná aj tekutina v maternici. Ďakujem pekne za prípadnú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, osobne si myslím, aj keď sa to len na základe Vášho opisu nedá jednoznačne povedať, že s najväčšou pravdepodobnosťou spontánne neotehotniete. Podľa opisu sa u Vás jednalo o frozen pelvis, pravdepodobne máte endometriózu. Takto bez poznania bližších informácií, výsledkov vyšetrení, či okolností sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak sa aj uvažuje o diagnóze karcinómu endometria, teda sliznice dutiny maternice, musia byť na to opodstatnené dôvody, výsledky vyšetrení, či príznaky. Váš obvodný gynekológ by Vás v prípade podozrenia poslal do nemocničného zariadenia, kde by sa realizovala hysteroskopia s kyretážou.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 5 dní a necítim žiadne príznaky žeby mala prísť. Mohla by omeškanie spôsobovať liečba Jennamazolom (gynolact na úpravu) a následný 3 dňový veľmi veľký stres? Pretože naposledy sme s priateľom mali styk 1-3 január a 27 som bola na vyšetrení pri čom ma vyšetril s tým vaginálnym sonom kde nič nevidel, pri možnom tehotenstve by tam niečo už bolo vidieť, nie? Následne som z použitia prezervatívu z prehliadky dostala znova mykózu, čakám len na tu menštruáciu aby som mohla po nej začať liečbu. Otázka znie len či môže spôsobovať meškanie všetky tieto okolnosti a či v danom momente mohol niečo na tom sone vidieť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na USG 2. - 3. týždeň tehotenstva nie je vidieť, takže gynekológ nemusel vidieť prípadné tehotenstvo. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškania menštruácie. Samozrejme, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, takže meškanie menštruácie môže spôsobovať infekcia, ale aj stres. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ovulacia

    , Autor:

    Dobrý večer je možné aby má od ovulácie bolelo v podbrušku a sem tam to prešlo aj do ľavej strany brucha alebo do pravej a boleli má aj prsia ? Môže to byt aj tým že cca o 10 dni mám menštruáciu ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môže sa u vás jednať o príznaky PMS, teda predmenštruačného syndrómu. Odsledujte si to.

  • Bolesť v podbrušku

    , Autor: Tina

    Dobrý deň, chcem sa opýtať mala som veľké bolesti v podbrušku a silný vodnatý výtok. Išla som ku gynekologicke, kde mi pani doktorka predpísala sirokospektralne antibiotika, zobrala stery. Mala podozrenie na ureaplazmu/mykoplazmu. O týždeň som volala o výsledky a boli v poriadku. Dlhodobo užívam HAK - 6 rokov , nemôže byť aj v tom problém? Samozrejme po douzivani antibiotík sa môj stav zlepšil a príznaky vymizli. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj napriek negatívnym výterom z pošvy ste mohli mať v tele zápal, nemusel byť gynekologického pôvodu. Mohlo sa ale jednať aj o zápal maternice, či vaječníkov, ale aj o asymptomatický zápal močových ciest. V užívaní hormonálnej antikoncepcie problém nevidím. Odsledujte si to, ak teraz ťažkosti nemáte, nie je veľmi čo zisťovať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.