Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,967 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň mám otázku. Mali sme s partnerom nechránený pohl. styk (29.8) neurobil sa do mna ale až po vytiahnutý a to o tri sekudny na mna. Robila som si tri tehot. Testy všetky s jednou paličkou jeden po týždňa druhý po dvoch a tretí 21 dni po tom a deň pred očakávanou menštr. Meškala mi 4 dni ale dostala som ju a trvala mi sedem dni ako aj vždy chcem sa spytat je velka šanca že som tehotná ? Som mlada a bojím sa tak prosím za odpoved. Jeden doktor mi povedal že kramy su na povale a absolútne neviem čo to znamená

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za spomínaných okolností, ak boli opakovane tehotenské testy negatívne, aj s takým časovým odstupom a mali ste menštruáciu, je pravdepodobnosť tehotenstva malá.

Podobné otázky

  • mononukleoza

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor!
    S manželom sa už 8mesiacov snažíme o dieťatko, zatiaľ sa nám bohužiaľ nedarí, teraz mi zistili mononukleózu na ktorú beriem antibiotiká, chcela by som sa Vás spýtať či kvôli tejto chorobe musíme niekoľko mesiacov počkať so snažením alebo stačí len tento mesiac vynechať kvôli liekom? Mohol by mat nejaký negatívny vplyv čerstvé prekonanie tohto vírusu na tehotenstvo v prípade ak by sa podarilo. Vopred dakujem za Vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže infekčná mononukleóza prebieha u každého individuálne, aj čo sa dĺžky a regenerácie týka, so snažením by som pár mesiacov počkal, kým sa Váš organizmus dá do poriadku.
    Infekčná mononukleóza nemá vplyv na tehotnosť, toho sa báť nemusíte, ale samotné tehotenstvo je pre Váš organizmus záťaž a nie úplne doliečený stav nemusí mať na Váš organizmus priaznivý vplyv. Vírus aj po prekonaní mononukleózy zostáva v tele v kľudovej forme a pri záťaži, akou je napr. aj tehotenstvo, sa ochorenie môže aktivizovať.

  • Pohlavny styk

    , Autor:

    Dobry den mala som uplne prvi sex a partner sa neurobil do mna ale do ust mozem bit tehotna ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj napriek ejakulácii mimo pošvy, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk, sa tehotenstvo nedá vylúčiť.

  • Druhé tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor chcela by som sa spýtať aká je pravdepodobnosť zopakovania sa predčasného pôrodu v druhom tehotenstve. Prvá narodená v 30tt dôvod v 20tt masívne krvácanie zistený hematón a následne bábo sa zosunulo do pôrodných ciest začal sa skracovať krcok a otvárať pôrod v 30tt. Momentálne som v 13 týždni tehotenstva zatiaľ je všetko v poriadku len by ma zaujímalo aká je pravdepodobnosť že sa to zopakuje?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bolo príčinou predčasného pôrodu predčasné odlučovanie placenty, pri preventívnom nasadení liečby je pravdepodobnosť, že sa zopakuje rovnaká situácia pomerne malá. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Tazkosti

    , Autor:

    Dobry den pan doktor, 29.12.2020 som mala poslednu menstruaciu. 18.1.2021 ma zacalo trocha a tak “tupo” boliet pravy vajecnik a ta tupa bolest sa mi taha az viac menej do boku. Myslela som si, ze ovulacia, kedze som to v minulosti uz mala. K bolesti na pravej strane citim tlak aj v krizoch, mam trocha citlive prsia a par krat za den mi je nevolno na zaludku. Tazkosti mi pretrvavaju dodnes. Tehotenstvo vylucujem uplne. Mozu byt tieto tazkosti spojene s ovulaciou? Bolesti su male, ale stres je velky.
    Dakujem za Vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Môže dá jednať aj o neprasknutý folikul, z ktorého sa vytvorila folikulárna cysta. Takto sa Vám však bližšie objektívne vyjadriť neviem. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • meškajúci menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň, veľmi ma znepokojuje moja terajšia situácia, preto sa chcem radšej opýtať. Mala som s partnerom chránený styk 4 dni pred menštruáciou. Napriek tomu, že sme mali chránený styk, neejakuloval do mňa pre väčšiu bezpečnosť. Znepokojuje ma ale to, že mám zvýšené močenie a mešká mi menštruácia už štvrtý deň. Je možné, že by som mohla byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk, tehotenstvo nepredpokladám. Môže sa u Vás jednať o začínajúci zápal močových ciest, ktorý môže mať vplyv na menštruačný cyklus, preto Vám mešká menštruácia. Odsledujte si to. Odporúčam zvýšený príjem tekutín, aspoň 2l na deň, urologický čaj. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára, prípadne obvodného gynekológa.