Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mioma

    , Autor: Mercedes

    Pan Doktor ,,,,uz 6 mesiacou som v menopauze ,,,Koly miome , berem tie lieky Lutenil , prvé try mesiace som nekrvacala bola som.bez menstruácie ,, ale dalsie try mesiace som non stop z mestruacou ,,,nekrvacam velmo ,,ale stale normálne ako pri mestruacie krvacam kazdý den celé try mesiace ,,, Pán doktor je normálne aby som pri tabletkách v menopauze 3 mesiace krvacala ,,,? Ja ako viem nesmiem krvacat ked berem lieky lutenil pri menopauze mam iba 36 rokou ,,, Bojim sa osvoj zivot ,,preto sa pitam pri tej menopauze po celych 3 mesiace krvacam kazdý den ,,, aj ma niekedy tlací na maternici zdolu ked krvacam ,,jeto normalne po celých troch mesiacoch krvacat a kazdý den pri menopauze ??? Vopred dakujem ,,,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je veľmi otázne, či ste v 36. rokoch v menopauze. Kedže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, ani výsledky vyšetrení, neviem sa bližšie objektívne vyjadriť, ale nemyslím si, že spomínané krvácanie je v poriadku. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Maternica

    , Autor: Mercedes

    Ale pán ginekolog podla vás sú moje priznaky tykajuce sa rakovinny ? Mislim to ze potych tabletkach 4 mesiace bez mestruacie a piaty mesiac som stratila krv ,,ginekolog povedat ze to nieje z miomi ze mioma je mala aleze jeto z maternice jeden den som krvacala a mala bolesti na maternici na druhi den som uz nekrvacala ani nekrvacam ani bolesti uz nemam ,,mate stym skusenosti ze mohe priznaky sa tykaju rakovinny ci jeto normalne ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, my lekári nie sme veštci, neviem Vám bez absolvovaných vyšetrení povedať nič bližšie. Ak by sme vedeli len takto na diaľku diagnostikovať a liečiť pacientov, návšteva nemocnice by nebola ani potrebná. Je potrebné najprv realizovať navrhovaný zákrok a až na základe neho sa Vám bude vedieť Váš gynekológ bližšie vyjadriť.

  • Maternica

    , Autor: Mercedes

    Pan ginekolog este stale celich 5 mesiacov berem tie lieky Lutenil aby bola mala.,,mioma bola som.bez mestruacie prve 4 mesiace ,,,tento 5 mesiac vcera ma velmo bolela maternica a velmo som krvacala a pri krvacani na taulete zomna visli take male cervenene ako mesa ,,, dost som krvacala a mala som v maternici bolesti velke ,,Dnes rano som zasla u ginekologa vraj mi chce spravit taku malu operaciu v maternici aby videl od coho som mala to krvacanie ,, Bojim sa aj ginekologa opitat ci nemozem mat rakovinu maternicii ale sa bojim opitat ,,, preco mi Ginekolog nevezme krv a chce mi spravyt operaciu na maternicii vraj musi stadial daco vibrat nerozumela som co tým mislý ze musi vibrat a vraj vidiet od coho som stratila tolko krvy ,,,, vraj mi spravy operaciu v maternici a odosle dagde tu krv aby videl visledky ale ze vraj ak chcem zeto zalezi namna ci chcem tu operaciu alebo nie ,,ak by som nesla a stratila som krv vcera moze sami nieco stat ? Mam daaku chorobu ??? Mozem mat rakovinu maternice ake mozu byt priznaky rakova maternice ? Preco som vcera tolko krvacala led beriem lieky lutenil aby som nekrvacala ? Musim ist na tu operaciu? Prosim na kazdu jednu otazku odpoved ,,,,velmo prosim na kazdu jednu otazku odpoved ,,,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, ze Vám gynekológ chce urobit hysteroskopiu, čo je krátky výkon, kedy sa kamerkou pozrie do dutiny maternice a zoberie sa vzorka zo sliznice maternice. Nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, ani okolnosti, preto sa nemôžem vyjadriť, či sa môže jednať o rakovinu. Príčinu Vašich ťažkostí by sa mohlo podariť objasniť po zákroku. Určite sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa najlepšie môže vyjadriť k Vášmu stavu.

  • MIOMA

    , Autor: Mercedes

    No Bola som u ginekologa vraj sa zmensila zeje velmo malá pretim bola 2 centimetre teras je 1 cela nula ,,ja nechapem aky ste ginekolog ked neviete odpovedat na moju otazku ,,,,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, myóm veľkosti 1 cm Vám ťažkosti určite nerobí, ani 2 cm myóm. Príčin Vašich ťažkostí môže však byť viacero. Ordinovať naslepo, bez poznania výsledkov vyšetrení a poznania okolností, je maximálne neprofesionálne.

  • Mioma

    , Autor: Mercedes

    Pan ginekolog mám tlak na maternici a neska som aj krvacala aj v moci som mala krv aj mimo mocu ako keby mestruacia tak to vizeralo ,,,,a mam trosku aj bolesti a tlak na maternicdu ako som vam uz pretym hovorila mam tu miomu ,,, tie lieky Lutenil este pijem ,,, jeto nebezoecne ze mam tlak na maternici aj bolesti a aj som krvacala vsetko naras ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je podstatné a dôležité rozlíšiť príčinu spomínaných ťažkostí. Možností príčin je viacero. Môž sa jednať o gynekologický, ale rovnako tak o urologický problém. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam si stav odsledovať a pri pretrvávaní ťažkostí navštíviť obvodného gynekológa, ktorý po vylúčení gynekologických príčin Vás odošle ku všeobecnému lekárovi alebo urológovi.

  • Mioma

    , Autor: Mercedes

    Pan doktor mam Miomu 2 cm metrovu je podla vas 2 cm mioma velka ? Uzivam lieky Lutenil uz vise 3 mesiace ,,, a som potych 3 mesiacov bez menstruacie ,,bola som u svokho Ginekologa a vraj sa nezmensila je rovnaka ,,,opitala som sa ho ci bisom mohla z 2 cm miomou ist na operaciu a on povedal vraj budem mat problemi ,,, mioma mi tazkosti robi vzdy na datum.17 nacteho som.dostavala mestruaciu a pichalo ma ako z ihlou v lonecniku aj v posve ,,,no ako uzivam.tieto lieki Lutenyl uz ma tak velmo nepicha ,,len trosku hrozne sa bojim dokonca mam krce ako so dokoncila skatulku liekou ,,ten ginekolog mi zasa nasadil znova dalsie 3 mesiace pit lieki a zasa budem dalsich 3 mesiace bez mestruacie ,,, bojim.sa obavam.sa o svoje zdravie a svoj zivot som v zahranicii v Belgicku niesom dohe roki na sk preto som vihladalla vas ....Pan ginekolog podla vas 2 cm mioma je velka ? A keby som 2 cm miomou postupila operaciu a vibrala ju mala by som komplikacie daake co bysa mi.mohlo stat ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 2 cm myóm nespôsobuje väčšinou žiadne ťažkosti, je to malý rozmer. Ak však u Vás spôsobuje ťažkosti a nezaberá ani liečba, môže sa pouvažovať o jeho odstránení. Každá operácia so sebou nesie isté riziko komplikácií, dopredu sa Vám ale neviem vyjadriť, každý organizmus je individuálny.