Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,380 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Maternica

    , Autor:

    Ale pán ginekolog podla vás sú moje priznaky tykajuce sa rakovinny ? Mislim to ze potych tabletkach 4 mesiace bez mestruacie a piaty mesiac som stratila krv ,,ginekolog povedat ze to nieje z miomi ze mioma je mala aleze jeto z maternice jeden den som krvacala a mala bolesti na maternici na druhi den som uz nekrvacala ani nekrvacam ani bolesti uz nemam ,,mate stym skusenosti ze mohe priznaky sa tykaju rakovinny ci jeto normalne ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, my lekári nie sme veštci, neviem Vám bez absolvovaných vyšetrení povedať nič bližšie. Ak by sme vedeli len takto na diaľku diagnostikovať a liečiť pacientov, návšteva nemocnice by nebola ani potrebná. Je potrebné najprv realizovať navrhovaný zákrok a až na základe neho sa Vám bude vedieť Váš gynekológ bližšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Macmiror a nadúvanie

    , Autor:

    Dobrý deň, môže Macmiror spôsobovať nejaké nadúvanie maternice ako pri menštruácií? Začala som brať tento liek a moje brucho v spodnej časti sa akosi nadulo niečo ako keď mávam menštruáciu ale s liečbou som začala po jej skončení. Nič ma nebolí ale je mi to esteticky nepríjemné i keď cvičím a nijako to dole nejde. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skôr sa jedná o nafúknuté črevá, maternica sa nenadúva. Nemyslím si, že to súvisí s užívaním Macmiroru. Odsledujte si to.

  • Maternica

    , Autor:

    A este by som sa chcela pitat ake su priznaki rakovina maternice ? Lebo jasom krvacala a stratila krv iba jeden den pretym som sa iba spinila ,,,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, žena nemusí mať žiadne ťažkosti, alebo môže občasne zakrvácať, alebo na ultrazvuku je viditeľná vysoká sliznica v dutine maternice, prítomné môže byť krvácanie po pohlavnom styku.

  • Maternica

    , Autor:

    Pan ginekolog este stale celich 5 mesiacov berem tie lieky Lutenil aby bola mala.,,mioma bola som.bez mestruacie prve 4 mesiace ,,,tento 5 mesiac vcera ma velmo bolela maternica a velmo som krvacala a pri krvacani na taulete zomna visli take male cervenene ako mesa ,,, dost som krvacala a mala som v maternici bolesti velke ,,Dnes rano som zasla u ginekologa vraj mi chce spravit taku malu operaciu v maternici aby videl od coho som mala to krvacanie ,, Bojim sa aj ginekologa opitat ci nemozem mat rakovinu maternicii ale sa bojim opitat ,,, preco mi Ginekolog nevezme krv a chce mi spravyt operaciu na maternicii vraj musi stadial daco vibrat nerozumela som co tým mislý ze musi vibrat a vraj vidiet od coho som stratila tolko krvy ,,,, vraj mi spravy operaciu v maternici a odosle dagde tu krv aby videl visledky ale ze vraj ak chcem zeto zalezi namna ci chcem tu operaciu alebo nie ,,ak by som nesla a stratila som krv vcera moze sami nieco stat ? Mam daaku chorobu ??? Mozem mat rakovinu maternice ake mozu byt priznaky rakova maternice ? Preco som vcera tolko krvacala led beriem lieky lutenil aby som nekrvacala ? Musim ist na tu operaciu? Prosim na kazdu jednu otazku odpoved ,,,,velmo prosim na kazdu jednu otazku odpoved ,,,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, predpokladám, ze Vám gynekológ chce urobit hysteroskopiu, čo je krátky výkon, kedy sa kamerkou pozrie do dutiny maternice a zoberie sa vzorka zo sliznice maternice. Nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, ani okolnosti, preto sa nemôžem vyjadriť, či sa môže jednať o rakovinu. Príčinu Vašich ťažkostí by sa mohlo podariť objasniť po zákroku. Určite sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa najlepšie môže vyjadriť k Vášmu stavu.

  • jednoroha maternica

    , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať, som v 5týždni tehotenstva. Mojím problémom je jednorohá maternica. Prosím Vás je možnosť úplného donosenia dieťaťa ? aké sú riziká v mojom prípade, čomu sa mám najviac strániť. Čo mi ako odborník odporúčate. Ďakujem , s pozdravom Iveta

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže máte vrodenú vývojovú chybu maternice, tehotenstvo je u Vás od začiatku brané ako rizikové. Áno, nemusíte sa obávať, s jednorohou maternicou je reálne možné vynosiť plod, pôrod by však mal byť vedený plánovaným cisárskym rezom v 40. týždni tehotenstva. Jednorohá maternica nepredstavuje riziko ani tak pre plod, ale je veľmi pravdepodobné, že dôjde k poruche pôrodnej činnosti pri jej nástupe, teda k poruche mechaniky pôrodu. Nemusíte dodržiavať žiadne špeciálne opatrenia.

  • Stiahnutie maternice a menštruácia po pôrode

    , Autor:

    Dobrý deň pán gynekológ idem na Vás s prosbou. Som mamička prvorodeneho synčeka. Rodila som 24.11.2019 už prešiel skoro 6 mesiacov po pôrode a ja stále niečo cítim v bruchu ako keby znova som tehotná alebo také zvláštne tam cítim ako keby si cítim organy nie je to nebezpečné bola som už na Sone vyšetrení všetko mam poriadnu len ze mam stále veľkú maternicu keďže kojím mi nemohli nič pichnúť na stiahnutie. Stále sami maternica nesťažuje cítim sa nafúknuta niekedy ako balón už mi aj okolie hovorilo ci som není ale robila som si testy negatívne je to zvláštny neopísateľný pocit v bruchu. A druhá podstatná otázka menštruáciu som dostala 24.3.2020 keď mal malinký 4 mesiace teraz mi je nabehla vôbec chcem sa len spýtať keď kojím môžem mať nepravidelne cykly alebo keď nastúpi menzes mal by byť pravidelný každý mesiac? Ďakujem za radu už som zúfalá neviem co v bruchu môžem mať potom som zúfalá že niečo závažnejšie možno tam cítim nestihanutu maternicu už neviem čo to je so mnou

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ešte kojíte, môžete mať nepravidelný menštruačný cyklus. Čo sa týka stiahnutia maternice, po pol roku musí byť už stiahnutá. Aj napriek kojeniu sa môže aplikovať metylergometrin na stiahnutie maternice. Dôležité je vylúčiť aj nie gynekologické možné príčiny Vašich ťažkostí, napríklad črevné príčiny. Keďže však nepoznám výsledky vyšetrení ako aj USG, je veľmi tažké sa objektívne vyjadriť.