Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť a pálenie

    , Autor: Kika11119

    Dobrý deň. Pred 2 týždňami sme mali s partnerom sex a mame ho kazdy druhy den.. Sex bol trosku tvrdší. No teraz ma trápi bolestivé močenie a pálenie pri močeni alebo aj po nom. Taktiez mam výtok ktor vyzerá ako voda a zaleje ma ako keby som sa pomocila.Mohol mi partner nejak narušiť močové cesty?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám bližšie objektívne vyjadriť neviem. Nemyslím si, že došlo k narušeniu močových ciest. Problémy s močením môžu byť spôsobené infekciou močových ciest. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekár alebo obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bolesť pri styku

    , Autor: Emiiee

    Dobrý deň, pán doktor, už dlhodobo mávam bolesť pri styku. Začalo to pred niekoľkými mesiacmi kvasinkovou infekciou. Najprv som sa ju snažila vyliečiť voľnipredajnými liekmi (Canesten; Gynophilus), ale nakoniec som i tak skončila u svojej gynekologičky, keďže sa to nezlepšovalo. Tá mi povedala, že išlo o kvasinkovú infekciu spojenú s nejakým bakteriálnym prvkom a predpísala mi na 4 dni Polygynax. Po dobratí sa zdalo, že sa všetko vrátilo do normálu, ale po nejakom čase sa opäť vrátila bolesť a pálenie počas styku. Dobrala som preto zostávajúce tablety Polygynaxu, bolesť sa stratila a po chvíli bola znovu späť. Čo by ste mi poradili? Je možné, že je infekcia stále zle doliečená a preto ma trápia tieto bolesti? Iné znaky infekcie okrem pálenia počas styku nemám. Je potrebné preliečiť i partnera? Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri pretrvávaní ťažkostí je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie okrem štandardného kultivačného vyšetrenia realizovať aj rozšírený mikrobiologický ster. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa však u Vás jednať aj o bakteriálnu vaginózu. Skúsiť si môžete aplikovať vaginálne probiotiká po dobu aspoň 10 dní.

  • Macmiror

    , Autor: martina-7

    Dobrý deň , mala by som na vás otázku ohľadom užívania Macmiroru . Pred pár dňami som mala pocit palenia a staleho močenia . Myslela som si , že mám chytené močové cesty . Po preliečení urologickými čajmi a tabletkami Rowantinex ma to prešlo ale mám pocit ako by sa mi spustil nejaký zápal . Začalo ma bolieť v pošve . Našla som ešte vaginalne tabletky MacMiror . Prvá noc OK , Druhá noc OK . Na tretiu noc , som potrebovala ist v noci močit . Po močení ma chytila neskutočná bolesť a pálenie , trvalo to asi 2 hodiny , už som nevedela čo si mám dať . Cez deň som si bola kúpiť Vyplachy Rosalgin . 1 som použila a večer som znova použila Macmiror . V tú noc som bola močit zase ale bolo to OK . Deň potom sa opakoval zas vyplachy Rosalginom a večer MacMiror 500 . V noci toaleta a bolesti a palenie z vonku pošvy sú naspäť. Príde mi to strašne nárazové čo trvá asi 1-2 hodknx a potom ústup . Dokonca v noci som si spravila ďalší výplach no nejako nepomohlo . Bohužial neviem či je to iba zlá reakcia na ten Macmiror aj keď v minulosti som snim nemala problém alebo je to niečo vážnejšie aj keď Macmiror je širokospektrálne . Už mám obavy ísť pre ďalšie lieky lebo tento pocit bezmocnosti v noci s bolesťami už naozaj nechcem zažiť . Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Potrebné je aj vyšetrenie moča, či si po vymočení nezanesiete infekciu späť do pošvy. Takto Vám pomôcť nedokážem.