Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,401 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Zdravie

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som vedieť čo znamená po požití macmirom svetlo zlte vytieklo mi to z posvi . Vecer som ju použila a ráno mi vitieklo také svetlo zlaté moze to byť ze tabletka mi vitiekla z posvi ??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po užití tabletky Macmiror je žltý výtok v poriadku. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Mioma

    , Autor:

    Pan doktor mam Miomu 2 cm metrovu je podla vas 2 cm mioma velka ? Uzivam lieky Lutenil uz vise 3 mesiace ,,, a som potych 3 mesiacov bez menstruacie ,,bola som u svokho Ginekologa a vraj sa nezmensila je rovnaka ,,,opitala som sa ho ci bisom mohla z 2 cm miomou ist na operaciu a on povedal vraj budem mat problemi ,,, mioma mi tazkosti robi vzdy na datum.17 nacteho som.dostavala mestruaciu a pichalo ma ako z ihlou v lonecniku aj v posve ,,,no ako uzivam.tieto lieki Lutenyl uz ma tak velmo nepicha ,,len trosku hrozne sa bojim dokonca mam krce ako so dokoncila skatulku liekou ,,ten ginekolog mi zasa nasadil znova dalsie 3 mesiace pit lieki a zasa budem dalsich 3 mesiace bez mestruacie ,,, bojim.sa obavam.sa o svoje zdravie a svoj zivot som v zahranicii v Belgicku niesom dohe roki na sk preto som vihladalla vas ....Pan ginekolog podla vas 2 cm mioma je velka ? A keby som 2 cm miomou postupila operaciu a vibrala ju mala by som komplikacie daake co bysa mi.mohlo stat ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, 2 cm myóm nespôsobuje väčšinou žiadne ťažkosti, je to malý rozmer. Ak však u Vás spôsobuje ťažkosti a nezaberá ani liečba, môže sa pouvažovať o jeho odstránení. Každá operácia so sebou nesie isté riziko komplikácií, dopredu sa Vám ale neviem vyjadriť, každý organizmus je individuálny.

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Zdravím, užívam antikoncepciu dienorette a neopatrnosťou som užila asi 5 dni po sebe norethisteron (pomýlila som si tabletky s liekmi na alergiu , rovnako to vyzerá a necitala som názov) chcem sa opýtať, či to ma nejaký vplyv na ochranu a na celkovo zdravie, ďakujem vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, závisí aj od toho, počas ktorých dní cyklu ste si tabletky zamenili, každopádne odporúčam počas užívania hormonálnej antikoncepcie používať nasledujúcich 7 dní aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm). Tak isto odporúčam dôslednejšie sledovanie užívaných liekov, aby v budúcnosti nedošlo k podobným omylom.

  • Hrcka

    , Autor: Michelle

    Dobrý deň,
    včera som si objavila hrčku (guľatý výrastok) v pri vchode do pošvy. Dosť som sa zľakla keďže mi vznikla z dňa na deň. Dnes som zas spozorovala tmavohnedý výtok. Keďže momentálne pracujem v zahraničí, s návštevou doktora to je obtiažne..
    Viem, že tieto dni mám ovuláciu..Môže to byť spôsobené tým?
    Tiež pri vyšetrení pred pol rokom mi lekár zistil ľahké dysplastické zmeny na krčku.. Na ďalšiu kontrolu som zatiaľ nebola. Preto mám trochu obavy...
    Neviete mi poradiť o čo by sa mohlo jednať?

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    hrčka pri vchode do pošvy absolútne s krčokm nijak nesúvisí. Veľmi pravdepodobne ide o zdurenú Bartholiniho žlazu. V tomto prípade je však dôležité navštíviť lekára, pretože vo väčšine prípadov táto diagnóza vyžaduje antibiotickú alebo chirurgickú liečbu. Ani preto, že ste v zahraničí nezanedbávajte svoje zdravie.

  • HPV a tehotenstvo

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň,
    tento rok mi bol zistený vírus HPV, momentálne som po druhej vakcíne Silgardu a s manželom veľmi túžime po dieťatku. Chcem sa spýtať či možem byť očkovaná aj keby som otehotnela a či by to malo nejaký vplyv na zdravie alebo vývin dieťatka? veˇmi pekne Vám ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    nie sú celkom presné a jednoznačné závery čo sa týka "doočkovania" počas gravidity. Vzhľadom na nedostatok štúdii sa odporúča v prípade gravidity očkovanie dokončiť až po ukončení tehotenstva (počas dojčenia je Silgard už možné podať). Je to teda len na Vás, môžete sa snažiť o bábätko a v prípade gravidity by sa posledná očkovacia látka odložila, prípadne počkajte so snažením až po aplikácii poslednej dávky.

  • Voda v maternici

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň prajem
    Ja som vám písala ohľadom tej vody v maternici.Nerozumeli ste tomu pojmu "voda v maternici" a ano, tak mi to povedal lekár.Aj počas tohto druhého tehotenstva som ju tam mala. A min. týždeň som bola na prehliadke a tiež som ju tam mala opäť aj s tou lajicky povedanou krvou,ktorú mám odmenštruovať.Lekár mi povedal že isté percento žien ju má, dávajú si ju vraj aj odstrániť,neviem či laparoskopisky,či laserom ale že im tam aj tak zväčša zostane.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    podľa toho čo hovoríte je možné, že ide o takzvanú "mukometru" teda o prítomnosť tekutiny, hlienu alebo resp. krvi priamo v dutine maternice, je to pomerne vzácny nález. Ide o stav, ktorý vyžaduje sledovanie, prípadne neskôr ak stav pretrváva alebo dochádza k zmene ultrazvukového nálezu je potrebné zvážiť frakcionovanú kyretáž. Druhou možnosťou je, že je tekutina v priestore pri maternici (v cavum douglasi) čo je pomerne bežný nález, často sa sprevádza mimomaternicové tehotenstvo, preto myslím, že ide skôr o tento prípad, vyskytuje sa tiež po niektorých zápaloch v malej panve, prípadne pri ochoreniach ako endometrióza. Samotná voľná tekutina v malej panve nemá vplyv na vaše otehotnenie, ani na zdravie dieťatka. Je však vhodné zistiť príčinu - v takomto prípade sa robí laparoskopická diagnostika.