Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,346 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Možné tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer , chcela by som sa poradiť . Je možné byť tehotná a mať stredne silný menzes s normálnými bežními ťažkosťami pri menštruácii (meznes trval približne 4dni ? (Som cca týždeň a pol po styku )

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, sú popisované prípady, že žena normálne menštruovala počas skoro celého tehotenstva. Je to však pomerne raritné, skôr si myslím, že tehotná nie ste, ale ak si nie ste istá, môžete si skúsiť urobiť tehotenský test eventuálne navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Mozne tehu

    , Autor:

    Dobrý deň prajem chcem sa spýtať 1 Júla som mala ovuláciu ale styk s priateľom sme mali počas všetkých plodných dní populáciu aj deň ovulácie tak na 9 deň po ovulaci som si spravila tehotenský test a vyšiel ako keby veľmi veľmi slabo pozitivny na 12 ty deň po ovulácii som ráno mala na toaletnom papieri taký ružovkastý výtok a dnes má mierne pichá až také slabé tlaky v podbrušku a mám na dotyk boľavé prsníky aj citlivé bradavky ten výtok mohlo to byť uhniezdenie čiže Je tu možné tehotenstvo menštruácia má prísť zajtra ďakujem krásne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Za predpokladu pravidelného nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť, nehodnotím to však na základe skoro vykonaných tehotenských testov, ktoré môžu byť falošne pozitívne.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať či je možné tehotenstvo aj počas užívania HAK. Posledný týždeň mi nieje úplne najlepšie. Vadia mi rôzne jedlá, ktoré som doteraz mala rada, bolia ma kríže a zároveň aj mierne podbruško. V sobotu sa mi stala taká vec, že z ničoho nič som mala krče v bruchu a závraty, ktoré po pár hodinách odzneli. Test som si robila v nedelu bolo to 2 dni po pauze v HAK ale negatívny. Stále mi však nesedia príznaky. Nikdy som nič takéto nepociťovala.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá. Odsledujte si to. Príčina ťažkostí môže byť aj negynekologická. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

  • Ružový výtok , meškajúca menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň , posledný pohlavný styk som mala 28.2. , kedy som mala mať menštruáciu ale oddialila som si ju pomocou pitia citrónu. Takže mi prišla 1.3. no odvtedy som už menštruáciu nemala . Neviem či to môže byť tým , že som si nejako narušila cyklus , tým že som som si ju oddialila ,no posledné dva týždne mám bolesti podbruška ako keby ich mám dostať. Dnes som mala aj ružový výtok. Je to možné tehotenstvo ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali menštruáciu 1.3.2021 a trvala iba deň, nemusí sa jednať o tehotenstvo. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, odporúčam si to odsledovať do najbližšej očakávanej menštruácie v apríli. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo a lieky

    , Autor:

    Dobrý deň, mali sme s partnerom nechránený sex a spravil sa do mňa ale beriem aj antibiotiká zo spodu kvôli mykóze presnejšie Macmiror. Viem že by sme nemali mať sex ale liečim sa už veľmi dlho a nejak sme to nevydržali a otázka je či má tento liek nejaký vplyv na spermie a možné tehotenstvo i keď nemala som ovuláciu čiže tehotenstvo je nepravdepodobné. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo nie je vylúčené. Macmiror vplyv na tehotenstvo nemá a nie je to ani antikoncepcia.

  • Mozne tehotenstvo ?

    , Autor:

    Dobry den P. Doktor,
    obraciam sa na Vas s mojim problemom. Menstruacia mi meska 3 dni, inak mam 28-dnovy cyklus. V case ocakavanej ms som mala vsetky priznaky, no namiesto ms som dostala priesvitny obcas mliecno biely vodnaty vytok bez zapachu, svrbenia ci inych tazkosti. Tehotensky test je zial negativny. Priznaky ako pri ms pominuli, no obcas ma pichne v podbrusku a od ovulacie ma cely tyzden strasne bolela hlava. Prosim Vas myslite, ze by mohlo ist o tehotenstvo ? Hlavne kvoli tomu vytoku. K mojej lekarke som objednana o tyzden. Za odpoved dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je veľmi ťažké sa takto vyjadriť. Tehotenstvo sa dá potvrdiť ultrazvukovo alebo odberom krvi na beta-HCG. Odsledujte si to, určite však navštívte obvodného gynekológa, podľa objednania.