Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,107 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie v tehotenstve

    , Autor: mia-2

    Dobrý deň. Som v 8 tt a včera som mala celý deň slabé bledo hnedé špinenie. Dnes ho zatial nemám ale uplne mi zmizli tehotenske príznaky. Nakolko je nedeľa k lekárovi sa dostanem az zajtra. Ale som z toho nervozna, pretoze pri prvom tehotenstve som sa s tym vobec nestretla. Myslite ze by to mohlo byt nieco vazne, ale uplne zbytocne panikarim???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva je špinenie normálne, každá druhá žena zašpiní, súvisí to s tvorbou budúcej placenty, nemusíte sa obávať. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach však navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Špinenie v tehotenstve

    , Autor: jaja2210

    Dobry den, bola som u lekara v 5+5, potvrdil tehotenstvo, objednal o 14 dni na kontrolu. V 6+5 som mala hnedy vytok, špinenie- hned som išla k lekarovi predpisal Progestanelle 200 1-0-1 a Ascorutin 3x1-2 podla potreby. Samozrejme ležim, nohy vyššie. Vzdy ked idem kuchyna, kupelna, wc akoby niečo vyšlo von. Dr. povedal ze drobec je tam kde ma, len mam myom. Mate skusenosti? Ten vytok je sposobeny myomom, este z uhniezdovania? O zrazenine nic nevravel, nemala by byť. Dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie alebo hnedočervený výtok je s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobené tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom (budúcou placentou). Do 16. týždňa tehotenstva sa môže vyskytovať. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach ho kontaktujte.

  • Špinenie v tehotenstve

    , Autor: Duda86

    Dobrý deň prosím vás o radu som v 17 týždni tehotenstva a mám ružový výtok dva týždne doktor mi spravil citologou krčka maternice výsledky ešte neviem.Do správy mi napísal cervix s masívnou leziou, prosím vás čo to znamená? Obávam sa najhoršieho rakoviny krčka maternice.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že máte ektrópium, z ktorého špiníte. Pojem lézia je široký pojem. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, neviem sa bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa pýtať priamo lekára pri vyšetrení, ktorý pozná všetky okolnosti ako aj informácie.